Ocásková polévka
Z kořenové zeleniny, hovězí oháňky a vepřových ocásků můžeme v pomalém hrnci připravit výbornou, vydatnou polévku. Můžeme ji podávat jen tak, nebo s chlebovými kostičkami opečenými na sádle a dochucenými sójovou omáčkou.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 779 kJ / 664 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 49,70 g |
| Tuky | 48,34 g |
| Vláknina | 5,05 g |
| Cholesterol | 320 mg |
| Sodík | 314 mg |
| Sůl | 0,26 g |
| Sacharidy | 5,08 g |
Postup přípravy
Krok 1: Do pomalého hrnce nalijeme vodu, přidáme oháňku a ocásky a vše vaříme, až začne maso odpadat od kosti.
Krok 2: Přidáme koření, očištěnou zeleninu, libeček a uvaříme doměkka.
Krok 3: Oháňku a ocásky vyjmeme a obereme. Obrané maso můžeme přidat do polévky, která tak bude velmi vydatná. Nebo ho můžeme podávat ke svačině na chlebu s hořčicí.
Krok 4: Polévku ochutíme solí a polévkovým kořením.
Krok 5: Polévku můžeme podávat s opečenými chlebovými kostičkami. Chleba nakrájený na centimetrové kostičky opečeme na pánvi na sádle dozlatova, lehce osolíme a pokapeme sójovou omáčkou.
Zveřejněno 11. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Ocásková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J680g
Moje poznámka
Ocásková polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/J680g
Nejnovější recepty
Okoun nilský na česnekovém másle
Přidáno před 7 hodinami
Vajíčková pomazánka z Lučiny
Přidáno před 9 hodinami
Bramborové knedlíky s uzeným masem, cibulkou a sosíkem
Přidáno před 11 hodinami
Krkovice na zeleninovém lůžku
Přidáno před 12 hodinami
Rukolový salát s balkánským sýrem a jablkem
Přidáno před 13 hodinami
Salát se smažákem
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrníčková cuketová buchta
mendorf před 1 hodinou
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
TommyKoci před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Dzollie před 2 hodinami
Hrníčkové vafle
Katerina03 před 3 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Dasaja před 3 hodinami
Polévka z dýně hokkaido
Dasaja před 3 hodinami
Cuketová buchta
Ricmond před 3 hodinami
Křehký mřížkový koláč s jablky
Lipoo před 4 hodinami
Francouzská cibulačka
co.coze před 4 hodinami
Čertova omáčka s rýží
Kajkajak před 4 hodinami
Suroviny:
oháňka hovězí,
ocas vepřový,
petržel,
mrkev,
celer,
pepř celý,
koření nové koření,
libeček,
koření polévkové,
sůl,
chléb,
sádlo,
sůl,
omáčka sojová
Komentáře (5)