Pivovarský guláš s křenem

Bahula Kuchařka: Bahula

Doba přípravy: 120 minut 4-5 porcí Hovězí maso 14 názorů

Suroviny

700 g hovězí kližky
4 velké cibule
2 lžíce mleté červené papriky
2 lžíce rajčatového protlaku
300 ml černého piva
vodu na podlévání
2 lžíce hladké mouky
3 lžíce sádla
sůl
pepř
kmín
česnek
majoránka
křen
cibule
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na úhledné větší kostky. Na sádle osmahneme dorůžova nadrobno nakrájenou cibuli. Přidáme mletou papriku, zpěníme ji a vložíme nakrájené maso.

  2. Osolíme, opepříme a za stálého míchání důkladně osmahneme. Maso podlijeme pivem a vodou, přidáme kmín, protlak a dusíme pod poklicí.

  3. Pod poloměkkým masem šťávu vydusíme do tuku, zaprášíme moukou a za stálého míchání ji zasmahneme.

  4. Zalijeme vodou, přidáme utřený česnek a majoránku. Maso vaříme za občasného míchání doměkka. Potom maso vyjmeme do jiného kastrolu, šťávu do něj přecedíme a ještě krátce povaříme až tuk vystoupí napovrch.

  5. Na talíři guláš ozdobíme nastrouhaným křenem a kolečky cibule. Podáváme s pečivem, houskovým nebo vídeňským knedlíkem.

Poznámka

Rady: Guláš má mít správnou hustotu – řídký guláš působí chudě a příliš moučný ztrácí svou typickou chuť. Proto guláš zaprášíme raději menším množstvím mouky a v případě potřeby ho zahustíme střídkou staršího chleba, kterou ve šťávě dobře rozvaříme. Guláš zahustí také větší množství cibule nebo nastrouhaná brambora.

Mouku v guláši musíme dobře provařit, jinak by omáčka byla cítit moukou a nebyla by hladká. Šťáva je dostatečně provařená, když tuk vystoupí na povrch a guláš je lesklý a netvoří se škraloup.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 99 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pivovarský guláš s křenem

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    gulášek:-):-K:-K:-K

    Odpovědět

  • senky senky

    Evi, gulášek :yes::yes: Trošku jsem si upravila technologický postup, protože jsem vinula v pomaláči, ale pochvala u stolu byla veliká, takže díky:-K:-K;-) Na křen jsem málem zapomněla:-D:-D Přidávám foto:-)

    Odpovědět

  • Nikina Nikina

    Krása! :yes::-K Také sypu guláš křenem ;-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Máš to moc hezké:-K:-p:yes:
    Také dělávám s černým pivem a sypu křenem a cibulí:-pMá to pak takové fajn grády:yes:

    Odpovědět

  • Bahula Bahula(autorka receptu)

    Holky díky :-K:-K:-K:-K
    Gulášek jsem jedla v jedné nové krásné restauraci,kde vaří z biopotravin. Uchvátila mě na něm ta šťávička, tak jsem ho musela hned vyzkoušet.

    Odpovědět

  • Jitkas Jitkas(neregistrovaný)

    Ta "stava" je famozni, krasne leskla, nadherny gulasek!!

    Odpovědět

  • ella1 ella1

    ukládám a jak dojede můj chlap ze světa,okamžitě vařím-dieta nedieta.:-p

    Odpovědět

  • senky senky

    Hmmm:-*:yes::yes: výborný tip na příští víkend:-p:-)

    Odpovědět

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    :-O Proč cedit šťávu na guláši????? :-S Ten šikmý talíř se mně vážně nelíbí, ale to je můj problém - asi je to umělecké. :-)) Guláš určitě moc dobrý!!

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Jistě výtečné a s tím křenem i pěkně pikantní:yes:

    Odpovědět

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    Krásný recept a s tím černým pivkem to bude super, dělávám podobně :yes::yes::-K:-p

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • Irule Irule

    to vypadá na pořádnou mňamku :-p:-p:-p. Po tom "sladkém dnu" bych si dala ráda ;-):yes::-K

    Odpovědět

Tématické fráze: pivovarsky hovezi gulas hovězí guláš s křenem hovězí krk na černém pivu hovězí pivovarský guláš guláš pivovarskýgulas vepřový guláš s křenem gulášek s křenem guláš s černým pivem pikantní hovězí guláš s křenem pivovarský guláš s knedlíkem pivovarské hovězí guláš babicovy dobroty pivovarsky gulas pikantní guláš s křenem pivovarsky vepřový guláš pivovarsky gulasek pivovarský vepřový guláš recept povovarsky gulas vepřový pivovarský guláš hovedzi gulas s krenom

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít