Kefírové bramboráčky s Romadurem
Křupavé bramboráky ochucené majoránkou a česnekem jsou oblíbenou klasikou. Zkuste tentokrát do těsta přidat kefír a bramborák doplnit o kousek Romaduru. Jistě si oblíbíte i tuto verzi.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 910 kJ / 1 174 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,68 g |
Tuky | 30,38 g |
Vláknina | 22,12 g |
Cholesterol | 541 mg |
Sodík | 706 mg |
Sůl | 1,40 g |
Sacharidy | 171,59 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme a polovinu nastrouháme najemno a zbytek nahrubo. Rukou lehce promačkáme a slijeme vodu.
Krok 2: Přidáme vejce, kefír, česnek a koření. Nakonec přisypeme mouku a strouhanku, aby těsto mělo středně hustou konzistenci. Pokud by bylo těsto příliš tuhé, přilijeme kefír, pokud je tekuté, přidáme strouhanku.
Krok 3: Těsto nabíráme lžící a na pánev s rozehřátým sádlem děláme placičky. Smažíme z jedné strany dozlatova.
Krok 4: Po otočení poklademe tenkými plátky Romaduru a dosmažíme z druhé strany do křupava. Odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk.
Zveřejněno 15. 10. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kefírové bramboráčky s Romadurem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZkG
Moje poznámka
Kefírové bramboráčky s Romadurem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ZkG
Nejnovější recepty
Těstoviny s rajčaty a olivami
Přidáno před 15 hodinami
Pohanka s jablky
Přidáno před 19 hodinami
Polévka z hlívy ústřičné s mrkvovými nudličkami
Přidáno před 21 hodinami
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno 18. 9. 2025 11:38:51
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno 18. 9. 2025 07:00:01
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Drožďová polévka s pohankou
TondaJ před 19 minutami
Ovocné knedlíky ze spařeného těsta
IvonaSch před 38 minutami
Domácí kmínový chleba
AjkaS před 44 minutami
Kapustičky v kari omáčce
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 1 hodinou
Kuřecí smetanový pekáček
mar.bystricka před 1 hodinou
Kmínová polévka s bramborem a růžičkovou kapustou
janatka před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
janatka před 2 hodinami
Křehký koláč s mákem, tvarohem a švestkami
janatka před 2 hodinami
Krůtí játra ve smetaně
rokoko před 3 hodinami
Pečená řepa s česnekem
vojfrancezska před 4 hodinami
Suroviny:
brambory,
vejce,
kefír,
mouka polohrubá,
strouhanka,
cibule sušená smažená,
česnek,
kmín drcený,
pepř mletý,
sůl,
majoránka,
sádlo,
sýr romadur
Komentáře (3)