Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí prsa na pomeranči, šalvěji a medu

Netradiční spojení chutí. To jsou tato kuřecí prsa zprudka orestovaná a poté podávána přelitá osvěžující omáčkou. Na tu použijeme zejména pomerančovou šťávu a bylinky, které dodají celému pokrmu právě tu zajímavou chuť.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 774 kJ /
1 141 kcal
Bílkoviny164,66 g
Tuky31,50 g
Vláknina0,50 g
Cholesterol 423 mg
Sodík 397 mg
Sůl0,98 g
Sacharidy41,58 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Smícháme pomerančovou šťávu, nasekanou šalvěj, strouhanou kůru z 1/2 pomeranče, teplý vývar v množství podle toho, kolik chceme omáčky a med. Zapneme troubu na režim spodní a horní ohřev, na 180 °C. Krok 2: Očištěná kuřecí prsa rozkrojíme na 2 tenčí plátky, osolíme a opepříme. V rozehřáté hluboké pánvi nebo nádobě vhodné do trouby prudce opečeme z obou stran, aby se maso zatáhlo. Přidáme kolečka pomeranče, podlijeme vínem a necháme odpařit alkohol. Krok 3: Poté zalijeme připravenou směsí a zakryté vložíme do trouby na 8-10 minut. Měkké, šťavnaté maso dáme v pánvi stranou a přidáváme po malých kostičkách vychlazené máslo, které omáčku zahustí a zjemní. Krok 4: Podáváme maso přelité omáčkou, s opečenými klínky brambor, obložené kolečky pomeranče a natí petržele.

TIP: Jednoduché pečené brambory v troubě. Poradíme vám, jak na ně

Zveřejněno 17. 10. 2023

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJpAk

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJpAk

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Anna Kocikova: :-) drahuško moc děkuji :-Khezký den

Maruško máš to moc hezké :yes::-K

RubyRom: :-) Moc děkuji Romanko, :-K přeji krásný veřer :-K

Moc pěkné :-K:yes:

Eja57: :-) děkuji za komentář, bylo i moc dobré;-) přeji krásný den :-K

Moooc pěkné. :yes::-K

Moanka: :-) moc děkuji za milý komentář , zkuste a dejte vědět :-K přeji krásný a pohodový večer

Pane jo, to vypadá moc dobře. :-) Já to musím zkusit!! :-K Úplně se mi na to sbíhají sliny! <3

Suroviny:
prsa kuřecí, sůl, pepř mletý, pomeranče, olej, šťáva pomerančová, vývar kuřecí, víno bílé, šalvěj, med, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu