Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem

suslajda Kuchařka: suslajda

Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

2 kachní prsa,
2 dcl pomerančové šťávy,
2 lžíce tekutého medu,
1 dcl portského vína,
čerstvě mletý pepř, 4 kuličky nového koření,
sůl, plátek másla,
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kůži nařežeme na čtverečky, osolíme z obou stran.
    V misce smícháme pomerančovou šťávu, portské, med, opepříme. Pořádně promícháme, přidáme nové koření.
    Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev, necháme zvolna rozehřát. Po rozehřátí pečeme 12 min. poté obrátíme a dopékáme 5 min. Opečená prsa přendáme do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme ještě zhruba 10 min.

  2. Do pánve s kachním výpekem nalijeme připravenou směs z pánve, přivedeme k varu. Pak na mírném ohni redukujeme do požadované hustoty.

  3. Kachní prsa nakrájíme a na talíři přeléváme zredukovaným výpekem. U nás příloha šťouchané brambory.

Poznámka

Kdo chce prsa růžovější nedává dopéct do trouby, nechá je 10 min. odpočívat zabalené v alobalu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 283 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem

Tématické fráze: recepty s portským vínem kachní prsa na víně kachní prsa na portském víně kachní prsa na medu přílohy kachní prsa na medu a červeném víně kachní prsa na medu kuřecí prsa na portskem vine koření kachní prsa recepty s portskym grilovana kachni prsa s pomeranci kachni prsa na portskem a pomerancich jake vino ke kachnim prsum marináda s portským vínem kachna s pomerančovou omáčkou s portským kachní prsa na cervenem vine kachní prsa na pomerančích a portském víně top recepty kachna s medem divoká kachna na portské víno recept s kachním prsem recepty na portské víno

Zapomněl/a jsem heslo