

Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem
Suroviny
- 2 kachní prsa,
- 2 dcl pomerančové šťávy,
- 2 lžíce tekutého medu,
- 1 dcl portského vína,
- čerstvě mletý pepř, 4 kuličky nového koření,
- sůl, plátek másla,
Postup přípravy receptu
Kůži nařežeme na čtverečky, osolíme z obou stran.
V misce smícháme pomerančovou šťávu, portské, med, opepříme. Pořádně promícháme, přidáme nové koření.
Kachní prsa položíme kůží dolů na studenou pánev, necháme zvolna rozehřát. Po rozehřátí pečeme 12 min. poté obrátíme a dopékáme 5 min. Opečená prsa přendáme do pekáčku a vložíme do rozehřáté trouby. Pečeme ještě zhruba 10 min.Do pánve s kachním výpekem nalijeme připravenou směs z pánve, přivedeme k varu. Pak na mírném ohni redukujeme do požadované hustoty.
Kachní prsa nakrájíme a na talíři přeléváme zredukovaným výpekem. U nás příloha šťouchané brambory.
Poznámka od kuchařky
Kdo chce prsa růžovější nedává dopéct do trouby, nechá je 10 min. odpočívat zabalené v alobalu.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kachní prsa s portským vínem, pomerančem a medem
-
ilča: Mám radost, že chutnalo
-
Bylo to užasné, hned sněděno, velká ňamka...........
-
Děkuji vám
-
To musí být úžasný koncert chutí
-
Vypadá to skvěle. Mam kamarádku na jihu italie a ona delá slané pomeranče s kachnich prsem. A můžu říci je to delikatesa
takže musim vyzkoušet i váš recept
-