Mangový dort s čokoládovým korpusem
Mango a čokoláda, to je u nás netradiční spojení. Vyzkoušejte tento skvělý dort plný lahodné čokolády, osvěžujícího manga a sametového krému z Mascarpone a zakysané smetany. Tak neváhejte a pusťte se do přípravy.
Suroviny pro 1 kus
kulatá forma o průměru 24 cm
1kus
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 17 875 kJ / 4 272 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 87,63 g |
| Tuky | 168,96 g |
| Vláknina | 37,00 g |
| Cholesterol | 1,09 g |
| Sodík | 894 mg |
| Sůl | 2,72 g |
| Sacharidy | 581,79 g |
Postup přípravy
Krok 1: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 2: Nejprve připravíme korpus. Rozpustíme máslo, nastrouháme čokoládu. V míse vyšleháme žloutky s cukrem, postupně přidáme mléko a máslo. Mouku smícháme s práškem do pečiva a kakaem a postupně vmícháme do žloutkové směsi. Přimícháme strouhanou čokoládu.
Krok 3: Bílky ušleháme se špetkou soli a opatrně vmícháme do těsta. Do vymazané formy nalejeme těsto a rozprostřeme tak, aby na okraji bylo vyšší než uprostřed. Pečeme asi 30 minut. Korpus necháme vychladnout.
Krok 4: Mezitím si připravíme želatinu podle návodu, mango a krém. Mascarpone, zakysanou smetanu a cukr smícháme dohromady. Polovinu manga (cca 250 g) rozmixujeme a vmícháme do směsi. Přidáme cca 125 ml teplé želatiny (asi 5 malých naběraček). Směs dáme vychladit, zbytek želatiny budeme potřebovat teplou (ne moc, ale aby tekla).
Krok 5: Když je korpus vychladlý, rozkrojíme ho v polovině podél. Spodní díl korpusu dáme zpět do formy a naneseme na něj krém (ne všechen, něco si necháme na potření tenkou vrstvou po obvodu a na vršek). Potom přiklopíme vrchní částí korpusu. Pracujeme opatrně, krém není úplně tuhý.
Krok 6: Naneseme polovinu ze zbytku krému navrch (nemusí být silná vrstva). Zbylými kousky manga ozdobíme vršek dortu. Zalejeme želatinou a dáme vychladit.
Krok 7: Nakonec sundáme formu a kolem dokola po obvodu naneseme zbytek krému. Můžeme nechat tak, případně obvod zakrýt strouhanou čokoládou, kuličkami a pod.
Zveřejněno 11. 11. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Mangový dort s čokoládovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY256
Moje poznámka
Mangový dort s čokoládovým korpusem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lY256
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 17 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 49 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 56 minutami
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 11 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 12 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 12 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Suroviny:
máslo,
čokoláda na vaření,
kakao,
mléko,
vejce,
cukr,
mouka hladká,
prášek do pečiva,
sůl,
tuk,
mascarpone,
smetana zakysaná,
mango,
cukr moučkový,
želatina,
cukr vanilinový
Komentáře (4)