Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 441 kJ / 344 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,20 g |
| Tuky | 31,84 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 452 mg |
| Sodík | 150 mg |
| Sůl | 0,32 g |
| Sacharidy | 1,25 g |
Postup přípravy
Krok 1: Větší zbytek bramborové kaše kaše smícháme s vejci, máslem solí, kořením a přisypáváme hrubou mouku, aby šly tvořit noky lžící. Tu namočíme před každým nokem do studené vody, aby se těsto nelepilo na lžíci, hned vkládáme do vařící se vody. Hotové jsou, až vyplavou.
Krok 2: Do zbylého těsta přidáme trochu polohrubé mouky, aby se daly tvořit tenké placičky. Pečeme na suché či lehce vymazané pánvi. Po upečení potřeme rozpuštěným máslem.
Zveřejněno 22. 7. 2022
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Noky a placky z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBo8k
Moje poznámka
Noky a placky z bramborové kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BBo8k
Nejnovější recepty
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 1 hodinou
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 3 hodinami
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 6 hodinami
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 19 hodinami
Fleky se zelím
Přidáno před 22 hodinami
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 22 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 2 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 3 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 4 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 5 hodinami
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 5 hodinami
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 6 hodinami
Květáková polévka
Eva_H před 15 hodinami
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 17 hodinami
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 18 hodinami
Svačinové sendviče
Kajkajak před 18 hodinami
Suroviny:
kaše bramborová,
vejce,
máslo,
máslo,
sůl,
mouka hrubá,
mouka polohrubá,
pepř
Komentáře (5)