Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Tento recept je skvělá volba, pokud chcete udělat radost milovníkům kombinace ovoce + sýr + maso. Navíc přidejte mandličky a "kaviár " z brusinek. Uvidíte, že tento pokrm bude vašimi strávníky kladně přivítán.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 567 kJ / 374 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,78 g | 
| Tuky | 29,15 g | 
| Vláknina | 4,86 g | 
| Cholesterol | 39 mg | 
| Sodík | 24 mg | 
| Sůl | 0,20 g | 
| Sacharidy | 18,82 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Na brusinkový kaviár smícháme džus s vodou a želatinou. Zahřejeme, odstavíme a mícháme, až se želatina zcela rozpustí.
	Krok 2: Poté ji pomocí injekční stříkačky kapeme do hodně vychlazeného oleje v malé misce. Utvoří se kuličky, jelikož olej odpuzuje vodu. Pak na sítku propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
	Krok 3: Prsní krůtí řízky mírně naklepeme mezi fólií, osolíme, okořeníme a poprášíme moukou z obou stran.
	Krok 4: V rozpálené pánvi na přepuštěném másle (nebo másle se lžičkou oleje) opečeme řízky z obou stran.
	Krok 5: Na každý řízek položíme plátek sýru, zakryjeme na minutu poklicí a necháme sýr rozpustit.
	Krok 6: Odsuneme řízky stranou a v pánvi opečeme rychle i kolečka ananasu. V menší pánvičce současně opražíme nasucho plátky mandlí.
	Krok 7: Podáváme s různě upravenými bramborami, řízek posypeme plátky opražených mandlí a doplníme ananasem s brusinkovým kaviárem.
Zveřejněno 9. 12. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68B2z
Moje poznámka
					
				
Krůtí řízek se sýrem, ananasem a brusinkovým kaviárem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68B2z
Nejnovější recepty
	
			
	
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 2 minutami
	
			
	
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 1 hodinou
	
			
	
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 4 hodinami
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 7 hodinami
Přečtěte si
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 3 hodinami
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 4 hodinami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 5 hodinami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 6 hodinami
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 6 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 7 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 16 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 18 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 19 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 19 hodinami
						Suroviny:
						
							prsní řízek, 
						
						
							sůl, 
						
						
							koření tandoori masalo, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							ghee, 
						
						
							ananas, 
						
						
							mandle plátkové, 
						
						
							sýr gouda, 
						
						
							džus brusinkový, 
						
						
							voda, 
						
						
							želatina červená, 
						
						
							olej
						
					
	
			
	
	
Komentáře (5)
Jen pro ujištění:tou želatinou myslíš Dortové želé, takový malý sáček ?Děkuji za odpověď,hezkou neděli, Maruško
Na ten barevný"kaviár"používám snadnější postup.Dr. Oetker Dort-želé(barva podle potřeby) naliju na tácek a po ztuhnutí vypichuju brčkem na limonádu.Po vyfouknutí to sice nejsou doslova kuličky,ale ještě nikdo to tak podrobně neprohlížel