Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Zeleninový kaviár

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 15 min

20 min (5 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Mladé cukety jsou křehké a chutnají skvěle. Hodí se do mnoha různých pokrmů. Z cukety a rajčat můžeme například připravit tento jednoduchý zeleninový pokrm, který si vychutnáme s čerstvým pečivem.

Přidat do oblíbených poslirecept poslirecept Přidat komentář

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie2 068 kJ /
494 kcal
Bílkoviny7,52 g
Tuky32,35 g
Vláknina18,96 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 30 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy38,77 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cukety oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno, česnek na plátky. Krok 2: Na rozpáleném olivovém oleji osmahneme nejprve cibuli, česnek a pak cuketu. Vše opékáme asi 10 minut. Krok 3: Mezitím spaříme rajčata ve vroucí vodě, odstraníme z nich slupku a nakrájíme je na kostičky. Přidáme je k cuketové směsi, ochutíme solí, pepřem, přidáme petrželku a vše rozmixujeme. Krok 4: Směs vložíme do ledničky a necháme alespoň 1 hodinu pořádně vychladit. Podáváme nejlépe s čerstvým pečivem.

TIP: Jak poznat mladé cukety

Zveřejněno 8. 8. 2024 08:00

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový kaviár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2pB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře

K receptu nejsou žádné komentáře.

Podobné recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Zobrazit více

Suroviny:
cuketa, cibule, česnek, olej olivový, rajče, sůl, pepř mletý, petrželka hladkolistá

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Zeleninový kaviár

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r2pB

Přidat fotografie receptu