Suroviny
Porce: 4-6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 368 kJ / 2 239 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 180,60 g |
Tuky | 120,00 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 480 mg |
Sodík | 8,01 g |
Sůl | 20,00 g |
Sacharidy | 61,90 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 10. 2010
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
Moje poznámka
Fondue sýrové - základní recept
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M1nB
Nejnovější recepty
Nejlepší povidla
Přidáno před 5 hodinami
Vepřová panenka na žampionech se špenátem
Přidáno před 8 hodinami
Tagliatelle s cuketou a rajčaty
Přidáno před 18 hodinami
Cizrnové kari s kokosovým mlékem
Přidáno před 18 hodinami
Čínské nudle s mletým masem
Přidáno před 18 hodinami
Barevná směs s těstovinami
Přidáno před 18 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pečená švestková povidla
Pajuse před 15 minutami
Asijský salát s rýžovými nudlemi
TondaJ před 46 minutami
Zdravé banánové palačinky ze dvou ingrediencí
Miloslavasejkorova před 50 minutami
Chutné vafle
olivkao2015 před 1 hodinou
Masové koule na žampionech
Ellinnka1 před 1 hodinou
Salát Coleslaw
Hypnos před 3 hodinami
Kuřecí prsa v jogurtovo - česnekovém těstíčku
Ivana64 před 4 hodinami
Buchta z cukety
Martina101 před 4 hodinami
Vepřové na houbách
radbastim před 4 hodinami
Pražský koláč podle ČSN
pavlina.simr před 5 hodinami
Tématické fráze:
fondue recept,
fondue recepty,
sýr na fondue,
recepty na fondue,
recept fondue,
recept na fondue,
fondue sýr,
sýrová omáčka na fondue,
recepty fondue,
syr fondue,
sýrová omáčka fondue,
fondue,
nádoba na fondue,
sýrové recepty,
jak udělat fondue,
sýrové fondue v chlebu,
elektrické fondue,
syr do fondue,
fondue kuchařka,
sýr na fondue recept
Suroviny:
česnek,
víno bílé,
šťáva citronová,
sýr strouhaný,
škrob kukuřičný,
třešňovice,
ořech muškátový,
pepř
Komentáře (10)
Nádoba na fondue sa najprv vytrie strúčikom cesnaku.Až potom sa vsype strúhaný syr a šťava a mieša sa, podlieva bielym suchým vínom podľa potreby. Pomaly syr tavíme.
Na 800 g syra je 3 dl vína málo. Na 1 osobu počítajte so 150 g syra, viac nedokážete zjesť, pretože sa používa syr s vysokým obsahom tuku a je to veľmi sýte.
Keď je syr úplne roztopený a je z toho hladká omáčka, vmieša sa v troche vody rozmiešaná lyžička škrobu. Nakoniec sa vmieša 0,5 dl čerešňovice. Slivovicu nepoužívajte, je veľmi aromatická a prehluší chuť syra.
Pre stolovníkov nachystáme do misiek kocky bieleho chleba, ktorý si napichujú na špeciálne vidličky, namáčajú do syrového fondue, obtočia omáčku okolo chleba a šup do pusy.
Celý obrad prípravy fondue sa robí pred hosťami, ktorí sedia pri stole, popíjajú biele víno a debatujú.
V žiadnom prípade do fondue nepatrí jabčák
Pokiaľ si chcete opatriť "fonduovač", opatrite si elektrický s termostatom.
Najlepší je ten spodok, ktorý sa vám prichytí na dno a treba ho vyškrabať.