

Sýrový chleba
Suroviny
- 1,25 lžičky sušeného droždí
- 230 g polohrubé mouky
- 230 g chlebové žitné mouky
- 1 a 1/2 lžičky soli
- 3/4 lžičky cukru
- 170 ml vody
- 140 ml podmáslí
- 45 g nastrouhaného tvrdého sýru
Postup přípravy receptu
Do pekárny dáme nejdříve vodu a podmáslí, poté mouky, do jednoho rohu cukr, do dalšího sůl, zasypeme droždím.
Po pípnutí povrch posypeme sýrem.
Pekárnu nastavíme na program Základní, stupeň opečení tmavý.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Sýrový chleba
-
Chuťově výborný, dělala jsem ho již několikrát.Díky za fajn recept.
-
Dělala jsem celkem z 800 g mouky, místo podmáslí jsem dala 210 ml kefíru a 250 ml vody a taky o trochu více soli, droždí a cukru oproti receptu. Po upečení bochník váží 1200 g. Mám pekárnu Eta Harmony.
-
Tvoje chlebíky vypadají báječně