Daněk v trávě
Příprava zvěřiny se zdá býti náročná, ale nemusí tomu tak být. Přes noc naložené daňčí maso zprudka opečeme a podlijeme červeným vínem. K němu pak podáváme v páře vařené brambory a blanšírovaný špenát s pórkem.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 710 kJ / 1 365 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 67,39 g |
| Tuky | 65,71 g |
| Vláknina | 20,28 g |
| Cholesterol | 437 mg |
| Sodík | 1,37 g |
| Sůl | 2,91 g |
| Sacharidy | 85,91 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso z daňka nakrájíme na slabé plátky, zalejeme citronovou šťávou, rybí omáčkou a řepkovým olejem a necháme v lednici 24 hod marinovat.
Krok 2: Marinovanou zvěřinu prudce osmahneme na pánvi, zalijeme červeným vínem a přidáme bobkový list. Necháme dusit, než je maso měkké. Těsně před koncem pak přidáme nakrájený ananas.
Krok 3: Na druhé pánvi roztopíme ghí, osmahneme na něm cibulku do zlatova a přidáme na kostičky nakrájený pór (bílou část). Přidáme muškátový ořech a sůl s pepřem, s citem dle chuti. Orestujeme a přidáme blanšírovaný špenát. Dál již nevaříme, špenát by ztratil svou barvu.
Krok 4: Servírujeme na talíř blanšírovaný špenát dokola, doprostřed vrstvíme dušené maso. Na okraj dáme dva malé brambory a na protější stranu půlku vařeného vejce. Ozdobíme cherry rajčátky.
Zveřejněno 25. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Daněk v trávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MV8
Moje poznámka
Daněk v trávě
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/G6MV8
Nejnovější recepty
Extra pistáciový Paris-Brest podle Heleny Fléglové
Přidáno před 7 hodinami
Bezlepkové rohlíčky
Přidáno před 10 hodinami
Krkovice na černém pivu se zeleninou a nivovou přikrývkou
Přidáno před 10 hodinami
Éclair Tiramisu podle Heleny Fléglové
Přidáno před 11 hodinami
Vánoční vídeňské dortíčky
Přidáno před 20 hodinami
Čokoládová kolečka s mandlemi
Přidáno 27. 11. 2025 16:00:02
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zelný salát s pomerančem
Limek před 35 minutami
Borůvkový koláč s tvarohem
Rennna před 46 minutami
Dýňový koláč
[email protected] před 2 hodinami
„Žitné“ rohlíky s omládkem
magdalenka před 3 hodinami
Domácí houskový knedlík
Maestra před 4 hodinami
Štrúdlíci ze zakysané smetany
lecho před 4 hodinami
Čokoládové slzičky
malaneta před 5 hodinami
Květákový mozeček s bramborami z jedné pánve
Filomenka před 6 hodinami
Valašské frgály
Radimjumbo před 6 hodinami
Suroviny:
maso,
šťáva citronová,
omáčka rybí,
víno červené suché,
ananas,
olej řepkový,
špenát listový,
pórek,
cibule,
ghee,
sůl,
pepř mletý,
ořech muškátový,
bobkový list,
brambory,
vejce,
rajče cherry
Komentáře (3)