Kebab pro vegetariány
Tento známý pokrm můžeme připravit i ve vegetariánské verzi. Základem je namočená a rozmixovaná červená čočka, směs orestované zeleniny a výrazné koření. Vše smícháme a vytvoříme šišky, které osmažíme dozlatova.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 5 494 kJ / 1 313 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,13 g |
| Tuky | 15,84 g |
| Vláknina | 63,80 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 3,91 g |
| Sůl | 8,92 g |
| Sacharidy | 203,55 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čočku propláchneme a namočíme ji na cca 30 minut do vody.
Krok 2: Do mísy vložíme nakrájené zelí. Přidáme jemně nastrouhanou mrkev, bramboru, oloupanou a drobně nakrájenou cibuli, prolisovaný česnek a zázvor. Ochutíme solí a kořením.
Krok 3: V hlubší pánvi rozehřejeme olivový olej a připravenou směs orestujeme, přibližně 5-10 minut. Necháme zchladnout.
Krok 4: Čočku slijeme a vložíme do vyšší nádoby. Přidáme k ní nakrájenou petržel, citronovou šťávu a ponorným mixerem rozmixujeme.
Krok 5: Rozmixovanou čočku promícháme s připravenou zeleninovou směsí. Přidáme strouhanku a prášek do pečiva, důkladně promícháme.
Krok 6: Utvoříme menší šišky - kebaby. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme je dozlatova.
Zveřejněno 27. 1. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kebab pro vegetariány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJn93
Moje poznámka
Kebab pro vegetariány
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/gJn93
Nejnovější recepty
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 4 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 5 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 7 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 7 hodinami
Linecké s kávou
Přidáno před 8 hodinami
Perníkové piškotky
Přidáno před 8 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 3 hodinami
Kynutý jablečný závin
Rosnicka710 před 3 hodinami
Linecké cukroví
Evellinka před 5 hodinami
Květákový mozeček
radekfiala před 5 hodinami
Staročeská pučálka
Iricek před 5 hodinami
Hovězí plátky ve vlastní šťávě
Klar98 před 6 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
eskalina před 6 hodinami
Jablkový koláč litý na plech
Marisai před 6 hodinami
Šunkofleky se sýrem
Ivyjg před 6 hodinami
Bezpracný perník
Fitulka před 7 hodinami
Suroviny:
čočka červená,
zelí bílé,
cibule,
mrkev,
brambory,
česnek,
zázvor čerstvý,
sůl,
koření garam masala,
pepř cayenský,
prášek do pečiva,
strouhanka,
pepř mletý,
petrželka,
citron,
olej olivový,
olej
Komentáře (9)
Nadi, nevařila, byla namočená, rozmixovaná na jemnou kaši a potom se tepelně zpracuje smažením. Inspiroval mě recept, který jsem před časem viděla na youtube, ale asi by nebyl vůbec problém čočku předem uvařit a až potom rozmixovat.