Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Naše známé brambory a jejich exotičtější příbuzné batáty spojíme a připravíme z nich skvělou krémovou polévku. Její chuť zajistí také masový vývar a zelenina orestovaná na másla. Při servírování pak nezapomene na krutonky, kapku smetany a bylinky.
Suroviny pro 1 litr
1litr
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 125 kJ / 508 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 13,18 g |
| Tuky | 26,38 g |
| Vláknina | 11,94 g |
| Cholesterol | 44 mg |
| Sodík | 115 mg |
| Sůl | 0,20 g |
| Sacharidy | 50,46 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 15. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW63G
Moje poznámka
Batátovo-bramborová polévka s mrkví a celerem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/QW63G
Nejnovější recepty
Zeleninový salát s vejci, sýrem a šunkou (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 15 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
Přidáno před 21 hodinami
Babiččina vánočka
Přidáno před 22 hodinami
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno 21. 12. 2025 07:01:01
Grinchův elixír
Přidáno 20. 12. 2025 16:30:01
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno 20. 12. 2025 13:16:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční věnec
Stefi.f před 3 hodinami
Kokosová očka
Sima1996 před 10 hodinami
Likérové špičky
Sahula před 12 hodinami
Kávové úlky
MichaelaSr před 12 hodinami
Likérové špičky s vaječným koňakem
Sahula před 12 hodinami
Telecí pečeně s bylinkami
Kajkajak před 12 hodinami
Marokánky - měkké a vláčné
Josi_25 před 13 hodinami
Bramborová roláda plněná mletým masem
BinaSa před 14 hodinami
Ořechové řezy děda
nenutilova68 před 14 hodinami
Suroviny:
batáty,
voda,
brambory,
vývar masový,
cibule,
mrkev strouhaná,
celer strouhaný,
máslo,
olej olivový,
česnek granulovaný,
sůl,
pepř mletý,
smetana,
libeček,
krutony
Komentáře (15)