Pomazánka z naložených hub
Z naložených lesních hub můžeme připravit chutnou pomazánku. Výraznou houbovou chuť v ní doplňuje česnek, voňavý čerstvý tymián a orestovaná cibulka. Vše stačí rozmixovat s Lučinou, která chutě zjemní a spojí.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 946 kJ / 943 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,91 g |
Tuky | 83,78 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 212 mg |
Sodík | 473 mg |
Sůl | 1,02 g |
Sacharidy | 21,46 g |
Postup přípravy
Krok 1: Houby scedíme, propláchneme a necháme okapat.
Krok 2: Na másle orestujeme nakrájenou cibuli dozlatova, přidáme houby, opepříme, přidáme špetku mletého kmínu, čerstvý tymián, papriku, nasekaný česnek a orestujeme.
Krok 3: Orestovanou směs necháme vychladnout, přidáme hořčici a Lučinu a rozmixujeme. Pokud je třeba, dosolíme.
Zveřejněno 24. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomazánka z naložených hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M818O
Moje poznámka
Pomazánka z naložených hub
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M818O
Nejnovější recepty
Vepřové nudličky s cibulí v alobalovém balíčku v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Grilované mleté placičky s karamelizovanou cibulkou a rebarborou
Přidáno před 11 hodinami
Zapečený sýr s jahodovo-rybízovým chutney
Přidáno před 11 hodinami
Tartaletky s jahodovým tvarohem
Přidáno před 11 hodinami
Jahodový dortík s marcipánovou ohrádkou
Přidáno před 12 hodinami
Zbytkový pohár
Přidáno před 12 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indické placky naan z pánve (bez droždí)
stepankov.s před 2 hodinami
Sirup z lipového květu
Jana2017 před 4 hodinami
Pečený vepřový bůček na cibuli
Tomasfaix před 4 hodinami
Pečené vepřové koleno
Eviip před 5 hodinami
Játra po tyrolsku (na způsob svíčkové)
Sahula před 5 hodinami
Vepřová tyrolská játra
Sahula před 5 hodinami
Buchta "Orgasmus"
Lokomotiva před 7 hodinami
Kefírka - bleskovka s ovocem
Alamatej před 7 hodinami
Francouzská třešňová bublanina (Clafoutis)
iveta.kroul před 11 hodinami
Suroviny:
houby naložené,
cibule,
máslo,
kmín mletý,
tymián čerstvý,
pepř mletý,
česnek,
hořčice plnotučná,
lučina,
paprika sušená sladká
Komentáře (2)