Pikantní buřty na pivu a Moravance
Jednoduché na přípravu a bohaté na chuť – naše pikantní buřty na pivu a Moravance vám zaručeně zachutnají. Jsou ideální volbou pro rychlý a chutný pokrm, nebo jen tak k posezení s přáteli. Dobré pivo na zapití je jasná volba!
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 792 kJ / 428 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,80 g |
| Tuky | 6,69 g |
| Vláknina | 17,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 1,31 g |
| Sůl | 3,03 g |
| Sacharidy | 66,11 g |
Postup přípravy
Krok 1: Špekáčky nařežeme ze dvou stran do mřížky, cibuli a kapii nakrájíme na proužky.
Krok 2: Smícháme pivo, hořčici, passatu, chilli omáčku, česnek, malou špetku soli a pepř.
Krok 3: Na dno pekáčku dáme cibuli, bobkový list, nalijeme Moravanku i s nálevem a poklademe buřty.
Krok 4: Vše zalijeme připravenou směsí a přikryté pečeme 15 minut na 200 °C.
Krok 5: Poté odklopíme a pečeme dalších asi 20 minut. Během pečení buřty obrátíme. Podáváme s chlebem.
Zveřejněno 17. 3. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR07v
Moje poznámka
Pikantní buřty na pivu a Moravance
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jR07v
Nejnovější recepty
Jednohubky s tresčími játry, červenou cibulí a řeřichou
Přidáno před 1 hodinou
Rolky ze šunkového salámu
Přidáno před 1 hodinou
Těstovinové vafle jako příloha
Přidáno před 8 hodinami
Kuře na paprice podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 9 hodinami
Domácí veka
Přidáno před 22 hodinami
Jihočeská zelná polévka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Stesticko před 6 minutami
Asijský pikantní zelný salát
Fitulka před 36 minutami
Roládky z toustového chleba
Fitulka před 38 minutami
"Tatarák" z tvarůžků a camembertu
Fitulka před 39 minutami
Cibulová polévka
AndreaRinger před 1 hodinou
Hovězí plátky na zelenině a houbách
Therak před 1 hodinou
Salát z hlávkového zelí
poirotka před 2 hodinami
Kuřecí vývar s krupicovými nočky a zeleninou
poirotka před 2 hodinami
Mrkvový salát
poirotka před 2 hodinami
Vepřová pečeně po frankfurtsku
poirotka před 2 hodinami
Suroviny:
špekáček,
moravanka,
kapie,
cibule,
česnek,
pivo černé,
passata rajčatová,
omáčka chilli sladká,
hořčice,
sůl,
pepř mletý,
bobkový list
Komentáře (5)