Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečená červená řepa a mrkev s medem

Dobře uskladněná kořenová zelenina může být i k jaru skvělá příloha. Upečte ji k masu, nebo ji zkuste pro jednou samotnou, jako bezmasý pokrm. Třeba s jogurtovým nebo smetanovým dipem. Maso vám pak dozajista chybět nebude.

Hodnocení receptu je 5,0 (3×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Kocmax Kocmax

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 40 min

50 min (10 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie580 kJ /
139 kcal
Bílkoviny0,63 g
Tuky0,10 g
Vláknina1,45 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 43 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy33,06 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Zeleninu nakrájíme na přibližně stejné hranolky. Krok 2: Promícháme se všemi ostatními surovinami. Krok 3: Pečeme v troubě na pečicím papíře při teplotě 180 °C asi 35 – 40 minut.

TIP: Kořenová zelenina a její využití

Zveřejněno 28. 3. 2024

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená červená řepa a mrkev s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7nL

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pečená červená řepa a mrkev s medem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QW7nL

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mrkev, řepa červená, med, ocet vinný bílý, olej, sůl, pepř mletý

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu