Přílohová červená řepa

medmic Kuchař: medmic

Přílohy 0 názorů

Suroviny

6 bulv červené řepy
2 lžíce másla
2 lžíce mouky
1 citron
cukr
sůl
pepř
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Červenou řepu pečlivě omyjeme a ve slupce ji uvaříme doměkka. Oloupeme a nastrouháme na struhadle (při loupání řepy a jejím strouhání doporučuji rukavice, jinak můžeme mít pár hodin problém umýt ruce :)) - to jestli na jemném nebo hrubém záleží na osobním vkusu, při prvním experimentu doporučuji spíše hrubé.

  2. Na pánvi si z másla a mouky usmažíme žlutou jíšku, do které vmícháme nastrouhanou zeleninu. Podlijeme půl skleničkou vody, osolíme, opepříme a pořádně zamícháme. Voda by se měla doslovně během minutky odpařit.

  3. Nakonec řepu dochutíme cukrem a vymačkanou citronovou šťávou - měla by mít příjemnou sladkokyselou chuť. Podáváme jako přílohu k pečeným nebo dušeným masům.

Poznámka

Pokrm pochází z polské kuchyně - jmenuje se zasmažane buraczki (burački)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 5 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Přílohová červená řepa

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: cervena repa recepty loupání červené řepy recepty z červené řepy přílohy z červené řepy žlutá řepa recepty červená řepa recept buraczki buracki recepty červená řepa loupání burački červená řepa v receptech cervena repa polsky recepty červena řepa recepty- buracki polský přílohy červená řepa recept příloha červená řepa recepty ládi hrušky na minutky priloha cervena repa červená řepa jako přiloha repa recept

Zapomněl/a jsem heslo