Křupavý květák po italsku
Pokud máte rádi smažené pochoutky v křupavé panko strouhance, určitě uvítáte její domácí alternativu s použitím krupičky se strouhankou. Kromě květáku zkuste další zeleninu: brokolici, cuketu, celer, klínky zelí, nebo pak choi.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 047 kJ / 728 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 37,03 g |
Tuky | 10,29 g |
Vláknina | 15,83 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 729 mg |
Sůl | 1,54 g |
Sacharidy | 113,95 g |
Postup přípravy
Starší květák předvaříme v páře cca 3 minuty, aby zůstal křupavý, mladý čerstvý květák předvařit nemusíme. Vejce s bílkem dobře rozšleháme. Krok 2: Růžičky květáku protáhneme vejci a obalíme ve strouhance smíchané s krupičkou.
Rozehřejeme pánev a dáme olej vhodný ke smažení nejlépe rafinovaný (arašídový,
olivový, kokosový, řepkový). Krok 3: Ve vrstvě horkého oleje osmažíme obalené kousky. Osmažené dozlatova necháme na papírových utěrkách odsát přebytečný tuk. Podáváme se salátem podle chuti posypané hrubou solí. Kdo má rád přidá balsamico.
Zveřejněno 12. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavý květák po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XnA
Moje poznámka
Křupavý květák po italsku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/73XnA
Nejnovější recepty
Květákové karí placičky
Přidáno před 8 hodinami
Chuťovka z červené řepy a brynzy
Přidáno před 10 hodinami
Kedlubnová polévka
Přidáno před 18 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno 2. 5. 2025 18:49
Pizza Valencia
Přidáno 2. 5. 2025 15:03
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Valašské frgály
bodie před 4 hodinami
Kapr na zelenině
Blofas před 5 hodinami
Mokrá kokosová buchta
Surmei před 6 hodinami
Kuřecí stehna s bylinkami a šunkou
E. J. K. před 7 hodinami
Rebarborový koláč se sněhovou čepicí
chocho před 7 hodinami
Malinový koláč s pudinkem
Kamil1 před 8 hodinami
Povidlové koláče z kynutého jogurtového těsta
zujara14 před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
Marcela0123 před 9 hodinami
Výborné lasagne
Hansenka před 9 hodinami
Jogurtová bábovka
Cerpes před 9 hodinami
Suroviny:
květák,
vejce,
bílek,
strouhanka,
krupička,
olej,
sůl hrubá,
ocet balsamiko
Komentáře (2)