Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Listové těsto je "záchranář" při přípravě pohoštění. Mějte ho vždy doma v chladničce, nebo mrazáku. S pomocí pár surovin pak vykouzlíte výborné jídlo i s nádechem středomořské kuchyně. Třeba jako podle tohoto našeho receptu.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 9 215 kJ / 2 202 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 89,13 g |
| Tuky | 161,95 g |
| Vláknina | 2,50 g |
| Cholesterol | 761 mg |
| Sodík | 2,97 g |
| Sůl | 7,22 g |
| Sacharidy | 95,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Připravíme náplň: smícháme tvaroh s 1 vejcem a 1 bílkem, lučinu a nastrouhanou nivu. Přidáme nakrájená naložená rajčata.
Krok 2: Listové těsto rozdělíme na dvě půlky a obě dotenka rozválíme. První vložíme na plech, na pečící papír a potřeme náplní. Přiložíme druhé těsto, lehce přitlačíme a spojíme okraje, aby náplň nevytékala. Nožem nebo rádýlkem nakrájíme na čtverečky. Celý povrch potřeme rozšlehaným žloutkem, do kterého můžeme přidat pár kapek citrónové šťávy. Posypeme sezamovými semínky.
Krok 3: Upečeme v troubě vyhřáté na 200 °C.
Zveřejněno 28. 4. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQn9
Moje poznámka
Slané řezy s nivou a sušenými rajčaty, inspirované řeckou pitou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VOQn9
Nejnovější recepty
Špekáčky na černém pivu se zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Vepřová pečeně Hamburk
Přidáno před 13 hodinami
Kotleta plněná špekem a okurkou
Přidáno před 13 hodinami
Tortillové trojhránky
Přidáno před 14 hodinami
Nadýchaný květákový nákyp
Přidáno před 15 hodinami
Bulgur s lilkem, špenátem a rajčaty
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kroupy s houbami a uzeným masem
Fitulka před 46 minutami
Kuřecí stehna pečená na bramborách a žampionech
Fitulka před 50 minutami
Povelikonoční polévka z vařených vajec
Fitulka před 52 minutami
Losos s hořčično-smetanovou omáčkou
Sahula před 10 hodinami
Losos na smetanových bramborách
Sahula před 10 hodinami
Perníčky, které jsou hned měkké
Susanna před 11 hodinami
Cukrářská vánočka (mazanec)
Kvitko před 11 hodinami
Celerový salát
Mandragora před 12 hodinami
Čočková polévka se smetanou
Kajkajak před 13 hodinami
Jablkový perník
Jitinka před 13 hodinami
Suroviny:
těsto listové,
tvaroh,
lučina,
sýr niva,
vejce,
semínka sezamová
Komentáře (3)