Domácí králík na smetaně s houbami
Králičí maso je jemné, ale abychom zachovali jeho šťavnatost, je dobré jej prošpikovat kousky špeku. V tomto případě prošpikujeme stehna, která pak upečeme s houbami. Z výpeku a smetany nakonec připravíme i lahodnou omáčku k podávání.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 891 kJ / 930 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 15,09 g |
| Tuky | 67,83 g |
| Vláknina | 16,50 g |
| Cholesterol | 110 mg |
| Sodík | 126 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 34,11 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 20. 5. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí králík na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Elr
Moje poznámka
Domácí králík na smetaně s houbami
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82Elr
Náhodný recept
Nejnovější recepty
Koláčky s dvojí náplní zadělávané majonézou
Přidáno před 4 hodinami
Kuřecí kapsy plněné šunkou a uzeným sýrem, pečený květák a česnekový dip
Přidáno před 5 hodinami
Trhaná krkovice
Přidáno před 5 hodinami
Hráškový krém bez mouky se smetanou a křupavou slaninou
Přidáno před 6 hodinami
Plněná kuřecí kapsa broskví, šunkou a sýrem a sosík
Přidáno před 6 hodinami
Podzimní skořicové rolky s krémem
Přidáno před 8 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bramboračka
JanaPav před 4 hodinami
Jednoduché kynuté těsto na cokoli - slané i sladké
Petraska před 6 hodinami
Maminčina ořechová bábovka
Priserka před 7 hodinami
Bábovka šlehačková čtyřvaječná
sab.pol@ před 7 hodinami
Domácí houstičky
Vratis před 7 hodinami
Babiččin trhanec s jablky
Jandulka18 před 7 hodinami
Piškotový svítek do polévky
Kajkajak před 7 hodinami
Salátový losos
Kajkajak před 7 hodinami
Nejsilnější zeleninový vývar
Kajkajak před 8 hodinami
Bublanina
pesskecupem před 8 hodinami
Suroviny:
stehno králičí,
sůl,
pepř mletý,
špek,
cibule,
olej,
houby,
víno bílé,
vývar masový,
mouka hladká,
smetana kysaná,
máslo
Komentáře (4)