Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové knedlíčky s meruňkami obalené v oříšcích

Ovocné knedlíky připravujeme nejčastěji z ovoce, které se nám zrovna urodilo na zahrádce. Vyzkoušejte tyto lahodné, meruňkové. Jsou z jemného tvarohového těsta a po uvaření je obalíme v opražených oříšcích a polijeme máslem.

Hodnocení receptu je 5,0 (2×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 53 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 8 min včetně doby odležení těsta

53 min (45 min příprava + 8 min tepelná úprava, včetně doby odležení těsta)

Suroviny pro 1 dávka

z této dávky vyšlo 10 knedlíčků

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 340 kJ /
798 kcal
Bílkoviny30,26 g
Tuky49,62 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 389 mg
Sodík 551 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy56,64 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do misky prosejeme mouku, přidáme krupičku, vanilkový cukr, sůl, citronovou kůru nastrouhanou z půlky dobře omytého citronu a promícháme. K moučné směsi přidáme tvaroh, vejce a vypracujeme těsto, které dáme na 30 minut uležet do chladu. Krok 2: Zatím očistíme a vypeckujme meruňky, nastrouháme tvrdý tvaroh a nastrouháme nahrubo lískové ořechy, které opražíme na malé pánvičce, na kousku másla. Dáme stranou. Krok 3: Do širšího hrnce dáme vodu a převedeme ji k varu. Mezitím z odpočinutého těsta uděláme knedlíčky. Krok 4: Na lehce pomoučněném vále nebo podložce uděláme z těsta váleček, rozdělíme napůl a každou půlku na 5 placiček. Na každou placičku položíme meruňku (nebo zvolené ovoce) a uzavřeme ovoce v těstě. Krok 5: Knedlíčky vložíme do vroucí vody a necháme znovu přivést k varu. Poté stáhneme teplotu a velmi zvolna necháme za občasného promíchání převalovat 8 minut. Krok 6: Uvařené vyndáme, obalíme v opražených oříšcích a servírujeme s tvarohem, cukrem a rozpuštěným máslem. Podáváme jako teplý dezert nebo sladké hlavní jídlo.

Zveřejněno 5. 6. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9G4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rk9G4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Hella: :-) Děkuji a přeji krásný den :-K

Tohle mi k mé škodě uniklo, určitě vyzkouším. Obdivuji nesmírnou kreativitu kuchařky!

Moanka: :-)Skvělé, určitě bedeš mít úspěch ,;-) děkuji za komentář a přeji krásný zbytek dne :-K:-K

Teda Maruško, Ty jsi ty ovocné knedlíky obalením v lískových oříšcích povznesla na vyšší úroveň. To se mi moc líbí. <3 Mňam… :-8 <3 Nikomu nic neřeknu a zkusím. :-D Už se těším, jak se budou podivovat. :-D :-D

RubyRom: :-)Romanko, moc děkuji za komentář, meruňky a lískové oříšky se k sobě dobře hodí ina koláči tak jsem jednou zkusila obalit knedlíky a všem chutnaly.. :-K Přeji krásný den.:-K

Nádherné knedlíky a s těmi oříšky jsou výborné :-K. Miluju ovocné knedlíky a s oříšky si je také občas posypu. :-K:yes::yes:

:-) Děkuji za komentář, někdy si dám sladké i já a mám je ráda meruňkové s lískovými oříšky, kynuté jahodové a borůvkové s mandlemi, odpalované švestkové v máku, taže 4x za rok jsou u mne knedlíky .:-K

u nás jsou ovocné knedlíky stále záležitostí naší babičky <3 ale tyhle vypadají opravdu skvěle, tvarohové těsto mám ráda, obalení v oříšcích k meruňkám jistě chuťově dokonale ladí:-8

Suroviny:
mouka hladká, krupička, cukr vanilkový, sůl, kůra citronová, tvaroh, vejce, máslo, meruňky, ořechy lískové, máslo, cukr moučkový, tvaroh, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu