Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Tyto lahodné, křupavé kousky, smažené do zlatova, jsou tradiční českou pochoutkou s moderním nádechem kysané smetany a šlehačky. Jsou dokonalým dezertem pro každou příležitost a ideální pro sváteční stůl i každodenní potěšení.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 665 kJ / 1 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 38,66 g |
| Tuky | 38,80 g |
| Vláknina | 9,00 g |
| Cholesterol | 109 mg |
| Sodík | 3,26 g |
| Sůl | 8,16 g |
| Sacharidy | 226,14 g |
Postup přípravy
Krok 1: Všechny suroviny dáme do mísy a dobře propracujeme. Necháme těsto půl hodiny přikryté utěrkou odpočinout. Znovu ho propracujeme a zase necháme odpočinout asi 20 minut.
Krok 2: Pak těsto na mírně pomoučeném vále rozdělíme na 3 díly a každý díl postupně vyválíme na plát tenký asi 2 mm.
Krok 3: Vykrájíme malé obdélníčky a dovnitř uděláme rádýlkem 2 nebo 3 zářezy.
Krok 4: Po obou stranách smažíme v horkém oleji. Hotové klademe na papírové utěrky, aby vsákly přebytečný olej.
Krok 5: Ještě horké obalíme v prosátém moučkovém cukru.
Zveřejněno 11. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yr3
Moje poznámka
Boží milosti s kysanou smetanou a šlehačkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2yr3
Nejnovější recepty
Syrečkové bramboráky
Přidáno před 1 hodinou
Vepřová konzerva ve skle
Přidáno před 3 hodinami
Grónský halibut s restovanou cuketou
Přidáno před 3 hodinami
Vepřový závitek s hořcicovo-slaninovou omáčkou
Přidáno před 4 hodinami
Rychlé šlehačkové řezy
Přidáno před 4 hodinami
Špekové knedlíky se zelím
Přidáno před 5 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Čokoládový dort z čokolády
Vackovaklara312 před 30 minutami
Vepřová plec na houbách a na smetaně
74tomik před 36 minutami
Bramborové placky ze 4 ingrediencí
Merylas před 1 hodinou
Východňarské halušky z Porúbky od Michalovců
Merylas před 1 hodinou
Třená buchta
Martina Veveruska před 1 hodinou
Vykrajované ořechové měsíčky
@Monika před 1 hodinou
Dvojctihodné koláčky podle Josefa Maršálka
Massa před 4 hodinami
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 6 hodinami
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 7 hodinami
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 8 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
smetana ke šlehání,
smetana zakysaná,
sůl,
rum,
kůra limetková,
olej,
cukr moučkový
Komentáře (3)