Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 10. 2018 19:50

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie3 580 kJ / 856 kcal
Bílkoviny27,64 g
Tuky48,92 g
Vláknina3,00 g
Cholesterol 620 mg
Sodík 202 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy74,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

http://www.mlsoty.estranky.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst daší

Komentáře

Frantiska

31. 10. 2019 22:38

zizala: no ono je dost vtipne, ze se u nas stejne prodavaji rozkrojene a pod nazvem Éclairs, například pekařství Paul. Ale kdyz se tak divam , tak kdyz je ovoce, tak jsou rozkrojene a nebo je nahore :) na ten instagram se mrkni, az oci prechazeji, asi bych nebyla schopna se rozhodnout, ktery vyzkousim.

https://www.instagram.com/leclairdegenieofficiel/?...
https://www.instagram.com/latelierdeleclair/?hl=cs
https://www.paul-cz.com/kategorie/patisserie/eclai...
https://cz.pinterest.com/search/pins/?q=%C3%89clai...

zizala

31. 10. 2019 19:08

Nadja: :yes: Přejmenováno a pravé Éclairs udělám co nejdříve.

zizala

31. 10. 2019 18:18

Frantiska: :yes::-K To, že se plní nerozříznuté, jsem se dozvěděla, až když jsem je měla nafocené;-( a od té doby se chystám, že je přefotím. O mouse jsem nečetla, naopak, že se plní pravou šlehačkou, ale nemám důvod nevěřit. Takže někdy spáchám reparát :-);-)

Frantiska

31. 10. 2019 14:46

tady je zajimave čtení, to bych teda chtela nekdy videt cukrarnu, kde maji jen je

https://regiony.rozhlas.cz/delikatni-eclair-franco...

Eja57

31. 10. 2019 14:40

Frantiska: jsi mě předběhla - o fous:-K
Je to starý tradiční francouzský recept, má přesné složení, vždy pouze máslo! a ne jiný tuk ( jak se někdy do odpalovaných těst dává....) Tradičně se nerozkrajují, ale plní krémem zdobičkou dírkou do upečeného těsta....

Frantiska

31. 10. 2019 14:37

Nadja: protože vznikly ve Francii :) spekuluje se, ze je poprvé představil u dvora Antonin Carême (1784–1833) a pak se postupně rozšířily do dalších zemích.

Nadja

31. 10. 2019 12:55

Kdysi jsem dělávala odpalované těsto dost často - dá se využít nejen na sladko, ale i se slanými náplněmi.
Žížalko, proč "Éclairs" a ne jen prosté české banánky?

zizala

16. 10. 2018 17:31

zdenka.s: Odpaluj na mírném plameni, pak se nepřipálí ;-).

Děkuji, budu moc ráda, pokud někdo vyzkouší a dá vědět :-K.

bystrouska

16. 10. 2018 14:20

zizala: Moc děkuji za podrobný popis:-) , snad se mi těsto podaří. V dohledné době vyzkouším a dám vědět:-K.

zdenka.s

16. 10. 2018 13:53

zizala : paráda ,takhle popsané krok za krokem,to je přesně to co potŕebuji.Mám jen strach z toho odpalování, že se mi to bude spíš připalovat :-)
Moc děkuji.

zizala

16. 10. 2018 12:56

bystrouska: zdenka.s: Sepsala jsem na svých stránkách všeobecné rady k odpalovanému těstu:
http://www.mlsoty.estranky.cz/clanky/zakladni-rece...
Zkuste to pročíst, už pár lidem jsem svými zkušenostmi pomohla ;-)

zdenka.s

16. 10. 2018 12:44

Banánky vypadají krásně a lákavě .Ještě jsem odpalované těsto nedělala ,i když už je mi . . sát, ale Váš recept zkusím, jsou tam jen dvě vajíčka, takže to nebude tak bolet ,když se nepovede. :-(
Hezký den.

bystrouska

16. 10. 2018 11:19

Krásné dopoledne:-K, zrovna si vařím kafe, hodil by se nějaký zákusek a banánky vypadají skvěle :yes:. Moc mě lákají k realizaci, jen mám docela problém s odpalovaným těstem, ne vždy se mi povede, tedy vlastně dost často se mi nepovede:-(

zizala

16. 10. 2018 09:38

Děkuji za milé komentáře a děkuji i těm, jimž se recept líbí :-K

Oskeruska

15. 10. 2018 21:10

Mňááám..to vypadá prudce jedle...jak se znám, na rozdíl od Simony bych sáhla pro víc jak jeden<3<3:-K:-K:yes::yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: banánky z odpalovaného těsta odpalovane testo recept recepty z odpalovaného těsta z odpalovaného těsta polité čokoládou odpalované těsto na bananky banánek z odpalovaného těsta v čokoládě eclairs tyčky z z odpalovaného těsta banánek politý čokoládou z odpalovaneho testa banánky z odpalovaného těsta polité čokoládou čokoláda se šlehačkou bananky z odpalovaneho testa s ovocem bananek se slehackou recept eclair recept čokoládová poleva na eclairs řezy z odpalovaného těsta kakaoveho kávové bananiky recept cokoladove odpalovane testo slehackovy bananek recept banánky z odpalovaného těsta recept

Suroviny: voda, sůl, máslo, mouka polohrubá, vejce, poleva čokoládová

TopRecepty.cz

Banánky z odpalovaného těsta se šlehačkou a čokoládovou polevou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/KxBx