Cizrnovo-rajčatový humus
Hummus je tradičním pokrmem zejména v orientální kuchyni. Svou oblibu získal však po celém světě. Z cizrny, tahini pasty, oleje a citronu připravíme základ, který můžeme dochutit třeba sušenými rajčaty a dalším kořením.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 129 kJ / 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,14 g |
Tuky | 14,36 g |
Vláknina | 78,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 3,67 g |
Sacharidy | 43,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Scezenou cizrnu bez nálevu dáme do nádoby mixéru nebo procesoru, přidáme rajčata nakrájená na proužky a mixujeme do hladké konzistence.
Krok 2: Přidáme pastu tahini, 1 lžíci citronové šťávy, kmín, uzenou papriku, olej, pepř a vše ještě minutu mixujeme.
Krok 3: Je-li konzistence příliš hustá, zředíme ji 1-2 lžícemi vody, nebo dle potřeby. Na závěr dochutíme solí, případně ještě citronem.
Krok 4: Podáváme na talíři posypaný praženými semínky, oříšky, bylinkami čerstvými nebo sušenými podle vlastní chuti.
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnovo-rajčatový humus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rgMZ
Moje poznámka
Cizrnovo-rajčatový humus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rgMZ
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno před 1 hodinou
Rybí závitek z makrely
Přidáno před 2 hodinami
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno před 2 hodinami
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno před 2 hodinami
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno před 2 hodinami
Kuskus s restovanou zeleninou a žampiony
Přidáno před 2 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vepřová plec pečená pomalu společně s bramborami a mrkví
Suumaa před 46 minutami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Martina5672 před 1 hodinou
Dort z palačinek
Martina5672 před 1 hodinou
Řezy raffaelo
Martina5672 před 1 hodinou
Tažený štrúdl
Lenuus před 1 hodinou
Jablkový perník
collins před 3 hodinami
Přírodní kotlet s žampiony
DavidVolvo před 4 hodinami
Vepřový pörkölt s nokedli
caprioli před 6 hodinami
Zeleninová polévka s fazolemi a špenátem
Kajkajak před 7 hodinami
Barevné hranolky, pečené se žampiony
karfil@post.cz před 7 hodinami
Suroviny:
cizrna sterilovaná,
rajče sušené v oleji,
pasta sezamová,
rajče,
olej olivový extra virgin,
šťáva citronová,
kmín drcený,
paprika sušená uzená,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (5)