Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Cizrnovo-rajčatové kari

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

machackovaiveta

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Lehký závan indické kuchyně pocítíme v tomto kari z cizrny a rajčat. Na jeho přípravu můžeme cizrnu předem uvařit nebo použít již konzervovanou. Kari je kompletním pokrmem, jelikož jej zrovna doplníme i basmati rýží.

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 114 kJ /
1 461 kcal
Bílkoviny44,50 g
Tuky61,26 g
Vláknina59,72 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 71 mg
Sůl0,14 g
Sacharidy155,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Basmati rýži uvaříme podle návodu na obalu. Cizrnu uvaříme dostatečně dopředu nebo použijeme konzervovanou. Krok 2: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, poté k ní přidáme rajčata a společně vaříme přibližně 5 minut. Krok 3: Dále přidáme cizrnu, kokosové mléko, prolisovaný česnek a vše ostatní koření podle chuti. Krok 4: Společně necháme ještě provařit a nakonec do omáčky přidáme uvařenou rýži, společně promícháme a můžeme podávat.

Zveřejněno 12. 8. 2024 06:54

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnovo-rajčatové kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZE8O

Podobné recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Cizrnovo-rajčatové kari

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZE8O

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cizrna, rýže basmati, mléko kokosové, rajče loupané, cibule, česnek, olej řepkový, sůl, pepř mletý, koření garam masala, koření kari, kurkuma

Přidat fotografie receptu