Cizrnovo-rajčatové kari
Lehký závan indické kuchyně pocítíme v tomto kari z cizrny a rajčat. Na jeho přípravu můžeme cizrnu předem uvařit nebo použít již konzervovanou. Kari je kompletním pokrmem, jelikož jej zrovna doplníme i basmati rýží.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 114 kJ / 1 461 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 44,50 g |
Tuky | 61,26 g |
Vláknina | 59,72 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 71 mg |
Sůl | 0,14 g |
Sacharidy | 155,10 g |
Postup přípravy
Krok 1: Basmati rýži uvaříme podle návodu na obalu. Cizrnu uvaříme dostatečně dopředu nebo použijeme konzervovanou.
Krok 2: Na oleji osmahneme nadrobno nakrájenou cibulku, poté k ní přidáme rajčata a společně vaříme přibližně 5 minut.
Krok 3: Dále přidáme cizrnu, kokosové mléko, prolisovaný česnek a vše ostatní koření podle chuti.
Krok 4: Společně necháme ještě provařit a nakonec do omáčky přidáme uvařenou rýži, společně promícháme a můžeme podávat.
Zveřejněno 12. 8. 2024 06:54
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnovo-rajčatové kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE8O
Moje poznámka
Cizrnovo-rajčatové kari
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/mZE8O
Nejnovější recepty
Hukvaldský vepřový závitek
Přidáno před 9 hodinami
Kakaová žemlovka s tvarohem a jablky
Přidáno před 16 hodinami
Babiččiny masové placičky
Přidáno 14. 10. 2024 18:09
Brownies s červenou řepou
Přidáno 14. 10. 2024 18:01
Krémová omáčka s kuřecím masem a těstovinami
Přidáno 14. 10. 2024 17:44
Nepečený Lotus cheesecake s tvarohem
Přidáno 14. 10. 2024 17:42
Přečtěte si
Nejnovější články
Zelný salát podle ČSN: Klasický hospodský salát bude mít tu správnou chuť jako před lety díky jednomu triku
Je tu Zimní Apetit piknik: Nechte vařečky odpočívat a vyrazte na oblíbený festival chutí!
Drožďová polévka zasytí a skvěle chutná: Hotovou ji máte do půl hodiny, přijde na pár korun a zvládne ji opravdu každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí s brambory, cuketou a žampiony
KatuleF před 13 minutami
Kuřecí řízečky v pařížském těstíčku
KatuleF před 15 minutami
Provensálská polévka s bílými fazolemi a bylinkami
KatuleF před 15 minutami
Katův šleh po mém
KatuleF před 17 minutami
Roštěná na cibuli
KatuleF před 18 minutami
Gulášová polévka z mletého masa
KatuleF před 20 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
KatuleF před 22 minutami
Vepřové na paprice se zakysanou smetanou
KatuleF před 23 minutami
Kuřecí stehenní řízky na jižanský způsob
KatuleF před 24 minutami
Kuřecí kousky v sýrovém těstíčku
KatuleF před 25 minutami
Suroviny:
cizrna,
rýže basmati,
mléko kokosové,
rajče loupané,
cibule,
česnek,
olej řepkový,
sůl,
pepř mletý,
koření garam masala,
koření kari,
kurkuma
Komentáře