Cizrnovo-rajčatový humus
Hummus je tradičním pokrmem zejména v orientální kuchyni. Svou oblibu získal však po celém světě. Z cizrny, tahini pasty, oleje a citronu připravíme základ, který můžeme dochutit třeba sušenými rajčaty a dalším kořením.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 129 kJ / 509 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 12,14 g |
Tuky | 14,36 g |
Vláknina | 78,07 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,09 g |
Sůl | 3,67 g |
Sacharidy | 43,72 g |
Postup přípravy
Krok 1: Scezenou cizrnu bez nálevu dáme do nádoby mixéru nebo procesoru, přidáme rajčata nakrájená na proužky a mixujeme do hladké konzistence.
Krok 2: Přidáme pastu tahini, 1 lžíci citronové šťávy, kmín, uzenou papriku, olej, pepř a vše ještě minutu mixujeme.
Krok 3: Je-li konzistence příliš hustá, zředíme ji 1-2 lžícemi vody, nebo dle potřeby. Na závěr dochutíme solí, případně ještě citronem.
Krok 4: Podáváme na talíři posypaný praženými semínky, oříšky, bylinkami čerstvými nebo sušenými podle vlastní chuti.
Zveřejněno 13. 6. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Cizrnovo-rajčatový humus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rgMZ
Moje poznámka
Cizrnovo-rajčatový humus
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/9rgMZ
Nejnovější recepty
Salát z pečených rajčat
Přidáno před 10 hodinami
Rýžová kaše s jablky
Přidáno před 17 hodinami
Rýže se žampiony, restovanou čerstvou zeleninou a bylinkami
Přidáno před 17 hodinami
Cheesecake podle Míši Landové
Přidáno před 21 hodinami
Burek z rýžového papíru
Přidáno před 22 hodinami
Bazalkové pesto s parmezánem
Přidáno 1. 9. 2025 21:09:47
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Plovdivské maso
Andyzvesnice před 8 hodinami
Pekáček s cuketou
Andyzvesnice před 8 hodinami
Trenčiansky párek s fazolí po domácku
Andyzvesnice před 8 hodinami
Vepřové ragú na víně a zelenině
Andyzvesnice před 8 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Andyzvesnice před 8 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
VPetr před 8 hodinami
Svíčková na smetaně
luciehorakova148 před 8 hodinami
Krkovička po farářsku
Olympus před 9 hodinami
Salát z červené řepy, cibule a jogurtu
Eva z HK před 9 hodinami
Nejlepší litý perník
Noumik před 10 hodinami
Suroviny:
cizrna sterilovaná,
rajče sušené v oleji,
pasta sezamová,
rajče,
olej olivový extra virgin,
šťáva citronová,
kmín drcený,
paprika sušená uzená,
sůl,
pepř mletý,
voda
Komentáře (5)