Dýňová kari-citrónová polévka
Jakmile začínají dozrávat první dýně, určitě si rádi připravíte dýňovou polévku. Kombinace kari a citronové šťávy je osvěžující a rozhodně nepatří jen k podzimnímu hodování na dýňových specialitách.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 156 kJ / 276 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 8,37 g |
| Tuky | 15,55 g |
| Vláknina | 8,34 g |
| Cholesterol | 36 mg |
| Sodík | 61 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a přidáme na malé kousky nakrájenou dýni. Dýni neloupeme ani nějak neškrábeme jen vybereme vnitřek.
Krok 2: Asi po 10 minutovém restování přidáme vývar, sůl, pepř a špetku kari.
Čím méně bude vývaru, tím hustší bude polévka. Krok 3: Necháme vařit do měkka. Krok 4: Až bude dýně hotová vše v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Krok 5: Přidáme šťávu z citrónu a smetanu podle chuti (cca 100 ml). Krok 6: Dochutíme a podáváme.
Čím méně bude vývaru, tím hustší bude polévka. Krok 3: Necháme vařit do měkka. Krok 4: Až bude dýně hotová vše v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Krok 5: Přidáme šťávu z citrónu a smetanu podle chuti (cca 100 ml). Krok 6: Dochutíme a podáváme.
Zveřejněno 18. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová kari-citrónová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9RA
Moje poznámka
Dýňová kari-citrónová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9RA
Nejnovější recepty
Pražma královská v solné krustě podle Marka Raditsche
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí karbanátky se sýrem a slaninou
Přidáno před 10 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Přidáno před 16 hodinami
Kapřík podle pánů z Rožmberka s bramborami
Přidáno před 17 hodinami
Losos na pomerančích z pánve
Přidáno před 19 hodinami
Pomazánky na jednohubky
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobré bramborové knedlíky - podrobně
Priserka před 32 minutami
Domácí česnečka
Milan68 před 39 minutami
Vepřové výpečky II
DunkaStehlikova1975 před 48 minutami
Feferonová pasta - pálihub
pazderka83 před 1 hodinou
Plovdivské maso
PaveL2002 před 1 hodinou
Vepřová panenka se švestkama
lumir.pecka před 3 hodinami
Koprová omáčka
oswaldjan23 před 3 hodinami
Dokonalá zelňačka
pazderka83 před 4 hodinami
Zadělávaný hrášek/prívarok
bobnak před 12 hodinami
Hospodský guláš podle ČSN
Fanus před 15 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
koření kari,
citron,
vývar masový,
smetana,
sůl,
pepř,
olej,
cibule
Komentáře (3)