Dýňová kari-citrónová polévka
Jakmile začínají dozrávat první dýně, určitě si rádi připravíte dýňovou polévku. Kombinace kari a citronové šťávy je osvěžující a rozhodně nepatří jen k podzimnímu hodování na dýňových specialitách.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 1 156 kJ / 276 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 8,37 g |
Tuky | 15,55 g |
Vláknina | 8,34 g |
Cholesterol | 36 mg |
Sodík | 61 mg |
Sůl | 0,10 g |
Sacharidy | 22,75 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájenou cibuli necháme zesklovatět a přidáme na malé kousky nakrájenou dýni. Dýni neloupeme ani nějak neškrábeme jen vybereme vnitřek.
Krok 2: Asi po 10 minutovém restování přidáme vývar, sůl, pepř a špetku kari.
Čím méně bude vývaru, tím hustší bude polévka. Krok 3: Necháme vařit do měkka. Krok 4: Až bude dýně hotová vše v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Krok 5: Přidáme šťávu z citrónu a smetanu podle chuti (cca 100 ml). Krok 6: Dochutíme a podáváme.
Čím méně bude vývaru, tím hustší bude polévka. Krok 3: Necháme vařit do měkka. Krok 4: Až bude dýně hotová vše v hrnci rozmixujeme ručním mixérem. Krok 5: Přidáme šťávu z citrónu a smetanu podle chuti (cca 100 ml). Krok 6: Dochutíme a podáváme.
Zveřejněno 18. 7. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Dýňová kari-citrónová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9RA
Moje poznámka
Dýňová kari-citrónová polévka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2k9RA
Nejnovější recepty
Kuřecí orzo
Přidáno před 3 hodinami
Kuřecí nudličky se zeleninou a houbami
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové nudličky s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Flíčky s lesními houbami
Přidáno před 12 hodinami
Kuskus se sušenými rajčaty
Přidáno před 19 hodinami
Cuketový sachr
Přidáno před 21 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Banana bread - banánový chlebíček
iveta.kroul před 31 minutami
Fazolový salát s feferonkou
milanow před 1 hodinou
Cuketový perník
MonikaP. před 1 hodinou
Utopenci - ráno naložit, večer baštit
Slavista62 před 1 hodinou
Vepřová pečeně s brambory a mrkví
Martin87 před 3 hodinami
Hrušková marmeláda
RenataMaresova před 3 hodinami
Utopenci - nejlepší co známe
Slavista62 před 4 hodinami
Kuřecí nudličky na pivu a balsamiku
Wokurky před 4 hodinami
Pečené plněné papriky
Adrienalis před 5 hodinami
Segedínský salát podle ČSN
Sahula před 11 hodinami
Suroviny:
dýně hokkaido,
koření kari,
citron,
vývar masový,
smetana,
sůl,
pepř,
olej,
cibule
Komentáře (3)