Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sypaná tvarohová buchta (koláč)

Tvarohová sypaná buchta je velice snadná na přípravu a tak ji zvládnou upéct i ti, kteří s pečením teprve začínají. Buchta je krásně vláčná a zpříjemní posezení s návštěvou u šálku dobré kávy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Zuzkamo Zuzkamo

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech o velikosti 32 × 23 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie21 083 kJ /
5 039 kcal
Bílkoviny144,85 g
Tuky219,26 g
Vláknina12,48 g
Cholesterol 1,15 g
Sodík 673 mg
Sůl2,08 g
Sacharidy615,30 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Včas zapneme nahřívat troubu na 175-180 °C. Krok 2: V míse smíchame všechny suroviny na suchou směs a dobře promícháme. Rozdělíme na dvě stejné části. Krok 3: V druhé míse smícháme všechny suroviny na tvarohovou směs a dobře promícháme. Pokud je směs moc hutná, zředíme ji mlékem. Krok 4: Na plech rovnoměrně rozprostřeme polovinu suché směsi. Na tuto směs opatrně nalijeme tekutou část a jako poslední rozprostřeme na tekutou část zbytek suché směsi. Krok 5: Na navrstvenou směs přidáme nahrubo nastrouhané vychlazené máslo. Krok 6: Plech vložíme do trouby a pečeme při 175-180 °C, zhruba 30-40 minut, řídíme se dle zkušeností s vlastní troubou.

TIP: Tvarohové moučníky - oblíbené recepty

Zveřejněno 31. 7. 2024

Poznámka autorky Zuzkamo

Pokud chcete použít dortovou formu, doporučuji udělat že 2/3 (použila jsem dvě menší vajíčka).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6800V

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/6800V

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Včera upečeno, je moc dobrá. Tak dobrá, že už nezůstal ani kousíček. Dělala jsem na plechu o velikosti 30×40 cm, buchta byla nižší, ale nevadilo to😊 Tvarohovou vrstvu jsem ještě posypala rozinkami namočenými v rumu.

:-)<3:yes::yes: Znám ten koláč pod názvem Švédský tvarohový a je opravdu moc dobrý. :-K

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krystal, prášek do pečiva, tvaroh, vejce, pudink, cukr vanilkový, mléko, máslo, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu