Losos v teriyaki marinádě

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Ryby 4 názory

Suroviny

cca 300 g filetu z lososa ( já jsem připravovala i 200g pstruha lososovitého )
Na marinádu:
75 ml sójové omáčky
2 PL medu
1 - 2 PL bílého vinného octa ( podle chuti )
1 stroužek česneku
kousek zázvoru
+ trocha vody
trocha škrobu na pozdější zahuštění omáčky
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso nakrájíme na porce, nesolíme. Sójovou omáčku s medem, octem, rozmáčknutým česnekem a zázvorem nakrájeným na plátky uvedeme v kastrůlku k varu. Sejmeme ze zdroje tepla a necháme vychladnout. Pak marinádu nalijeme na rybu a necháme min. půl hodiny marinovat.

  2. Poté maso vyjmeme a důkladně osušíme papírovými utěrkami. Zbylou marinádu nalijeme zpět do kastrůlku a zahřejeme. Přilijeme trochu vody na zředění (marináda má hodně intenzivní chuť), provaříme a nakonec zahustíme škrobovou pastou z vody a škrobu. Odstavíme, už dál nevaříme.

  3. Rybu opatrně opékáme ze všech stran, v marinádě je med, takže má tendenci se rychle připalovat a černat (i mně se to trochu zpočátku podařilo). Losos by měl zůstat uvnitř narůžovělý, nikoliv leskle sklovitý. Podáváme přelité omáčkou, s rýží a třeba s asijským salátem.

Poznámka

Za sebe musím napsat, že pstruh lososovitý je pro mě ryba chutnější než losos ( byl dost cítit rybinou).

Asijský salát zde http://www.toprecepty.cz/recept/41307-asijsky-zele...

Moje recepty najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 161 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Losos v teriyaki marinádě

Tématické fráze: losos teriaki teryaki teryaki omáčka teriayky marináda losos v marinádě marináda na lososa losos s teriaki omackou teryaky marináda teriaki teriaki losos losos teryiaki losos marináda marnáda teriaki losos s teryaki omáčkou losos teryaki losos s teryaki losos teryaky grilovaný teriyaki losos losos na teriaki marináda losos

Zapomněl/a jsem heslo