Red Velvet řez
Tento dezert kombinuje bohatou červenou barvu s jemnou chutí kakaového těsta a krémovou vrstvou sýrového krému. Ať už chcete překvapit své blízké nebo si dopřát něco výjimečného, Red Velvet řez je tou správnou volbou pro všechny milovníky sladkostí.
Suroviny pro 1 plech
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 26 299 kJ / 6 286 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 165,63 g |
Tuky | 379,72 g |
Vláknina | 10,80 g |
Cholesterol | 1,46 g |
Sodík | 6,76 g |
Sůl | 6,94 g |
Sacharidy | 546,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: V míse vyšleháme cukr s máslem do pěny. Vejce rozšleháme vidličkou a pomalu přiléváme k vyšlehanému máslu.
Krok 2: V hrnku smícháme podmáslí s barvou. Mouku smícháme se solí a kakaem. Mouku s podmáslím opět pomalu přidáváme k máslu.
Krok 3: Úplně nakonec smícháme v misce ocet se sodou a stěrkou vmícháme do těsta. Ihned těsto nalijeme na připravený plech 30x40 vyložený pečicím papírem.
Krok 4: Dáme do předem vyhřáté trouby na 180 °C. Pečeme cca 15-20 minut. Výsledek vyzkoušíme špejlí, pokud je suchá, piškot je hotový.
Krok 5: Na krém prošleháme sýr, přidáme šlehačku a cukr. Suroviny musí mít stejnou teplotu. Vše vyšleháme do nadýchaného krému.
Krok 6: Vychladlý plát na okrajích zařízneme do rovna a odřezky rozdrobíme. Plát nařežeme po délce na tři stejné pruhy.
Krok 7: Každý pás potřeme krémem a přiklopíme druhým. Tak pokračujeme i s třetím plátem. Celý řez potřeme zbytkem krému.
Krok 8: Úplně nakonec posypeme řez připravenými drobky z odkrojků. Hotový řez dáme vychladit alespoň na dvě hodiny do lednice.
Zveřejněno 3. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Red Velvet řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpvr
Moje poznámka
Red Velvet řez
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYpvr
Nejnovější recepty
Lilkové placičky s mozzarellou
Přidáno před 3 hodinami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 8 hodinami
Vepřová pečeně se švestkami
Přidáno před 10 hodinami
Avokádová pomazánka
Přidáno 21. 8. 2025 18:02:02
Belgické vafle
Přidáno 21. 8. 2025 12:30:38
Americké cookies s borůvkami
Přidáno 21. 8. 2025 09:05:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecký koláč s tvarohem
Zbynek Hladik před 13 minutami
Cuketové karbanátky s hermelínem
rejt9 před 38 minutami
Čočka na kyselo
nowaja před 54 minutami
De Sousa: dort s kokosovým mlékem
Matea před 55 minutami
Katův šleh po mém
tomanpetr1 před 1 hodinou
Vepřové maso na mrkvi
Spidan75 před 2 hodinami
Broskvový džem
Annanas před 2 hodinami
Červená řepa
radbastim před 3 hodinami
Zapečené brambory s hermelínem
Ivet88 před 4 hodinami
Kounický kotlet
Kajkajak před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
sůl,
kakao,
máslo,
cukr krupice,
vejce,
podmáslí,
extrakt vanilkový,
ocet,
soda jedlá,
mascarpone,
sýr měkký tavený,
cukr moučkový,
smetana ke šlehání,
extrakt vanilkový
Komentáře (14)