Krevety Bang Bang Shrimp
Zástupci mořských plodů, krevety, jsou u nás snad nejčastěji používanou surovinou z těchto darů. Jejich úprava je snadná a rychlá. Krevety stačí obalit ve směsi koření a vejce, osmažit a podávat s lehce pikantní omáčkou.
Suroviny pro 2 porce
2porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 4 014 kJ / 959 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 71,05 g |
| Tuky | 57,29 g |
| Vláknina | 3,81 g |
| Cholesterol | 718 mg |
| Sodík | 1,54 g |
| Sůl | 4,11 g |
| Sacharidy | 39,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Krevety (čerstvé nebo mražené) očistíme, propláchneme a osušíme papírovou utěrkou. V uzavíratelné misce smícháme škrob, mouku, česnekový prášek, papriku a dobře promícháme. V malé misce rozšleháme vejce a mírně osolíme.
Krok 2: Krevety obalíme v rozšlehaném vejci, dáme do misky se škrobovou směsí a uzavřené protřepeme, aby se všechny obalily je lépe je dělat postupně.
Krok 3: V nízké větší a nejlépe uzavíratelné misce umícháme z uvedených surovin omáčku a necháme ji prozatím stranou.
Krok 4: Do rozehřáté pánve dáme olej a jakmile se kolem vložené špičky špejle dělají bublinky, snížíme o 1 stupeň teplotu, vložíme obalené krevety a smažíme 1 minutu z každé strany. Osmažené vyndáme na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
Krok 5: Pokračujeme dokud neosmažíme všechny krevety. Poté je opět postupně vložíme do omáčky a protřepáním v uzavřené misce je všechny omáčkou obalíme. Ihned podáváme.
Krok 6: Nejlepší jsou samozřejmě samotné nebo se salátem jako předkrm, ale hodí se i s nudlemi nebo rýží jako hlavní jídlo. Na talíř přidáme lístky koriandru. Kdo nemá rád, může použít petrželku.
Zveřejněno 7. 8. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Krevety Bang Bang Shrimp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6L5K
Moje poznámka
Krevety Bang Bang Shrimp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/R6L5K
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 6 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 7 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 8 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 9 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 12 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dalmatské čufty
Ceesay před 2 hodinami
Vánoční karamelový likér
Miru63 před 5 hodinami
Švestkové kostky
Noumik před 6 hodinami
Hrášková polévka - jednoduše
[email protected] před 8 hodinami
Karamelový likér - latté
Merylas před 9 hodinami
Jablkový závin
Lucy27 před 10 hodinami
Maminčina vánoční rybí polévka
slunicko.rk před 10 hodinami
Moji utopenci
marky79 před 11 hodinami
Pudinkové cukroví
adela. před 11 hodinami
Suroviny:
krevety,
škrob kukuřičný,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
česnek granulovaný,
vejce,
sůl,
olej,
majonéza,
sriracha,
česnek granulovaný,
omáčka chilli sladká,
petrželka,
koriandr
Komentáře (5)