Podzimní řezy
Tento recept přináší skvělý nápad, jak použít listy na výrobu krásných čokoládových lístků. Lahodný dezert s jemným kávovým krémem, zasypaný čokoládovými lístky zaujme na první pohled a naladí vás na podzimní náladu.
Suroviny pro 12 porcí
12porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 31 334 kJ / 7 489 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,24 g |
| Tuky | 383,74 g |
| Vláknina | 30,08 g |
| Cholesterol | 1,96 g |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,91 g |
| Sacharidy | 848,95 g |
Postup přípravy
Krok 1: Žloutky oddělíme od bílků, vložíme je do mísy, přidáme cukr, vanilkový cukr, po částech změklou Heru a vyšleháme. Postupně přidáváme vlažné mléko a šleháme do pěny.
Krok 2: Potom vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a nakonec lehce vmícháme ušlehaný sníh z bílků.
Krok 3: Pekáč vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu včas předehřejeme na 180 °C.
Krok 4: Polovinu těsta vlijeme do připraveného pekáče. Kakao rozmícháme s rumem, přidáme do mísy k zbylému těstu, promícháme a nalijeme na světlé těsto.
Krok 5: Pečeme asi 35-40 minut.
Krok 6: Mezitím připravíme krém. Ohřejeme mléko, část odlijeme do hrníčku a rozmícháme v něm pudinkový prášek. Zbylé mléko přivedeme k varu, přidáme cukr, vlijeme rozmíchaný pudink a za stálého míchání vaříme 2 minuty. Poté necháme vychladnout. Vlažný pudink rozšleháme, přidáme změklé máslo, instantní kávu a pomocí ručního šlehače připravíme krém, který dáme chladit do lednice.
Krok 7: Dále připravíme čokoládové lístky. Na jejich přípravu budeme potřebovat omyté a osušené listy. Rozpustíme čokoládu a tuk, promícháme a polevou potřeme spodní stranu lístků. Lístky skládáme na pečicí papír a čokoládu necháme v mrazničce krátce ztuhnout (stačí minuta). Potom lístky z mrazáku vyjmeme, znovu potřeme čokoládou a vrátíme do mrazničky. Lístky postupně vyjmeme z mrazáku, položíme je čokoládovou stranou na alobal a pomocí špičky nože a pinzety sloupneme zelený list. Čokoládových lístků se nedotýkáme prsty, pouze pinzetou nebo nožem. Uchováváme je v mrazáku, nebo v lednici. Zelené listí znovu potřeme polevou a celý postup opakujeme, dokud není hotovo asi 60 čokoládových lístečků.
Krok 8: Vychladlý korpus vyklopíme z pekáče, navrch rozetřeme kávový krém a nakrájíme na kostky.
Krok 9: Na každý řez naaranžujeme několik čokoládových lístků. Můžeme je ozdobit i lístkem čerstvé meduňky a podáváme.
Zveřejněno 7. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Podzimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON41
Moje poznámka
Podzimní řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/VON41
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 17 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 18 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 19 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno před 20 hodinami
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno před 23 hodinami
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 10 minutami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 1 hodinou
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 1 hodinou
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 2 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 2 hodinami
Kávový krém do dortu (retro)
Cikitaka před 2 hodinami
Bezlepkové banánové muffiny
xfikejzova02 před 4 hodinami
Domácí chléb II.
Penkapa před 4 hodinami
Bramboračka
danal před 6 hodinami
Suroviny:
vejce,
tuk hera,
cukr,
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
mléko,
kakao,
rum,
cukr vanilkový,
pudink vanilkový,
mléko,
cukr,
káva instantní,
máslo,
čokoláda hořká,
tuk 100%,
tuk,
mouka hrubá,
meduňka
Komentáře (3)