Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Závin z listového těsta se salámem a sýrem

Lahodný a křehký závin plný salámu a oblíbeného sýru je tou správnou ozdobou stolu pro nečekanou návštěvu i na domluvené posezení s blízkými. Naplnit jej můžete čímkoliv, co máte rádi, ale klasice salám a sýr, se nic nevyrovná.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

JanaDorazinova JanaDorazinova

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 25 min

45 min (20 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie3 573 kJ /
854 kcal
Bílkoviny60,73 g
Tuky60,11 g
Vláknina0,10 g
Cholesterol 489 mg
Sodík 3,44 g
Sůl8,31 g
Sacharidy17,45 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Těsto rozválíme na tloušťku 2 mm, potřeme vrchovatou lžící kečupu a na něj položíme salám. Krok 2: Sýr nastrouháme na jemné nudličky a hustě jím posypeme salám. Krok 3: Boky závinu založíme dovnitř, stačí 1 cm a pevně srolujeme. Krok 4: Celý závin potřeme vajíčkem, posypeme kmínem, sezamovým semínkem, osolíme a přeneseme na pečicí papír. Krok 5: Pečeme zhruba 20-30 minut na 200 °C dle návodu na obalu těsta.

TIP: Jak péct listové těsto

Zveřejněno 5. 1. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9vOY

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9vOY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Patriciedr: Krásný den, před pečením závin propíchejte vidličkou, aby mohla unikat pára. Více tipů najdete na:

Mě slaný závin pokaždé praskne. Máte na to nějaký trik jak tomu předejít? Děkuji předem 🙏🏼

Žádný fešák ale chutnal výborně. Ráda podle Janičky vařím i peču. Vždycky si na Vás vzpomenu. Posílám pozdrav do kuchařského nebe 🕊️

Moc dobrá mnamka

:yes:<3 tak tohle zbožňujeme mňam :-K

Moc dobré..:yes::yes:

<3Ho,ho...tak me bylo smutno po tvych vybornych receptech.Toto je super a mnamka.:-K:-K:-K:yes::yes::yes:

Tématické fráze:
slany zavin z listoveho těsta, salamový závin, slany strudl z listoveho testa, listové testo se sýrem, závin se salámem, salámový závin z listového těsta, strudl se salámem, salamovy štrudl, zavin z listoveho testa na slano, salámový] závyn, závin z listového těsta slaný, slany listovy zavin, štrudl se salámem a sýrem, štrůdl se sýrem a salámem, záviny s listového těsta, strudl se syrem, zavin salamovy, slany závin se salamem a syrem, listovy zavin slany, roláda z listového těsta

Suroviny:
těsto listové, salám gothaj, sýr, kečup sladký, vejce, sůl, kmín celý, semínka sezamová

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu