Křupavý smažený květák v pivním těstíčku
Pokud milujete květák, není potřeba ho smažit pouze v trojobale. Vyzkoušejte tento recept na květák v pivním těstíčku. Je to zase něco jiného, není to tak pracné a třeba vám to zachutná natolik, že už květák nebudete chtít připravovat jinak.
Suroviny pro 3 porce
3porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 951 kJ / 705 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,97 g |
Tuky | 4,27 g |
Vláknina | 17,06 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,76 g |
Sůl | 4,73 g |
Sacharidy | 121,36 g |
Postup přípravy
V druhé misce promícháme mouku, sůl, prášek do pečiva, uzenou papriku. Přilijeme pivo, dobře rozmícháme metličkou a vytvoříme těstíčko. Krok 3: Rozehřejeme pánev, přidáme zvolený tuk a obalujeme květák napřed ve směsi mouky, poté v těstíčku. Ihned vkládáme do pánve a při snížené teplotě (na 4 stupeň) smažíme dozlatova. Krok 4: Odkládáme na tác s papírovými utěrkami odsát přebytečný tuk. Podáváme s vařenými bramborami omaštěnými máslem, se salátem nebo s domácí tatarskou omáčkou.
Zveřejněno 12. 10. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Křupavý smažený květák v pivním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8QL
Moje poznámka
Křupavý smažený květák v pivním těstíčku
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Nk8QL
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 18 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 22 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jogurtová bábovka
Cerpes před 15 minutami
Rychlá ořechová bábovka
Anna.Milkova před 39 minutami
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 47 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 58 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 2 hodinami
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 2 hodinami
Toskánský bůček
poirotka před 3 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 3 hodinami
Suroviny:
květák,
mouka hladká,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
sůl,
kypřící prášek do pečiva,
paprika sušená uzená,
pivo světlé,
sádlo
Komentáře (9)