Domácí likér z ledových kaštanů
V období adventu je správný čas pro přípravu domácího likéru, který pro správné propojení chutí potřebuje uležet. Zahřeje nás na těle i na duši. Nalijete-li ho do hezké láhve, může posloužit jako vánoční dárek.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci si ve smetaně rozpustíme čokoládu s ledovými kaštany. Po úplném rozpuštění necháme směs zcela vychladnout.
Krok 2: Do vychladlé směsi zašleháme salko a postupně vmícháváme rum.
Krok 3: Likér přelijeme do vymytých lahví, skladujeme v chladu. Likér vydrží 4-6 týdnů.
Zveřejněno 1. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Domácí likér z ledových kaštanů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mqL
Moje poznámka
Domácí likér z ledových kaštanů
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mqL
Nejnovější recepty
Slepované citronové hvězdičky podle Kamily Nývltové
Přidáno před 16 minutami
Italské těstoviny s kuřecím masem
Přidáno před 13 hodinami
Dvoubarevné hvězdičky
Přidáno před 16 hodinami
Mandlové pusinky
Přidáno před 20 hodinami
Roláda s pečeným čajem
Přidáno 4. 12. 2025 10:27:37
Losos podle Marka Raditsche
Přidáno 4. 12. 2025 09:00:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z vepřových kostí s haluškami
Merylas před 13 minutami
Frgálová buchta
Merylas před 13 minutami
Buchty na páře
Merylas před 13 minutami
Bramborové placky s ohnivým masem
Merylas před 14 minutami
Pikantní česneková polévka
Merylas před 14 minutami
Dušené hlávkové zelí na slanině
Merylas před 15 minutami
Sýrovo-brokolicové placky
alcerm před 44 minutami
Suroviny:
tyčinka ledové kaštany,
čokoláda,
smetana ke šlehání,
salko,
rum
Komentáře (3)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0