Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vanilkové měsíčky

Cukroví, bez kterého se neobejdou žádné svátky, jsou bezesporu vanilkové rohlíčky. Místo tradičních rohlíčků vyzkoušejte vykrájet z rozváleného těsta měsíčky, které pak už pečeme a obalujeme stejně jako klasické rohlíčky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

PetraKaminska

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby odležení

45 min (30 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby odležení)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ze všech surovin vytvoříme těsto na vanilkové rohlíčky a dáme ho na chvíli odpočinout v sáčku do lednice. Krok 2: Pomocí válečku vyválíme na lehce pomoučeném válu plát a z těsta vykrajujeme měsíčky, které klademe na pečicím papírem vystlaný plech. Krok 3: Cukroví upečeme dorůžova při 180 °C stupních. Ihned po upečení jej opatrně obalíme v cukru (teplé jsou křehké).

TIP: Vánoční cukroví - inspirace zahraniční kuchyní

Zveřejněno 1. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové měsíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkovJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vanilkové měsíčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkovJ

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mouka hladká, cukr moučkový, ořechy vlašské, cukr vanilkový

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu