

Brokolice v husté smetanové omáčce
Suroviny 4 porce
- 500 g brokolice
- 150 g anglické slaniny v celku
- 1 cibule
- 5 stroužků česneku
- 200 ml smetany
- vývar
- hladká mouka
- sůl
Postup přípravy receptu
Cibuli nakrájíme nadrobno, slaninu na nudličky a brokolici rozebereme na růžičky. V kastrole necháme rozpustit slaninu, přidáme cibuli a opékáme dozlatova.
Do směsi prolisujeme česnek, promícháme a zasypeme moukou (asi 2 vrchovaté lžíce).
Prosmahneme, zalijeme smetanou a podle potřeby vývarem.
Umícháme hustou omáčku, do které vložíme růžičky brokolice a nejlépe za stálého promíchávání je podusíme "na skus" (cca 4-5 minut).
Dochutíme solí, případně pepřem a podáváme s vařenými bramborami nebo těstovinami.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Brokolice v husté smetanové omáčce
-
Dnes jsem vyzkoušela a přidala jsen kousek Nivy(máme ji rádi)je to výborný rychlý recept. Moc díky, už mám zařazeno v oblíbených. Přidávám bodík.
-
Je to velmi dobré chutné jídlo zkusila jsem to s bosákami a taky je to dobré
-
Dnes jsem recept vyzkoušela, přidala jsem do omáčky ještě trochu nastrouhaného sýra..bylo to výborné a rychlé jídlo.
Posílám bodík.
-
Dnes jsem to vyzkoušela a super chutnalo to dobře
-
Jo velmi dobré , má to šmrnc podle mého gusta dík za tip
-
brokolice nikdy nezklame
-
Moc dobré, ukládám
Trošku jiným způsobem, ale v podstatě také s "bešamelem" dělám květák, ale celé zapékám. Bodík
1.