Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Celerový salát pro diabetiky

Bramborový salát patří mezi oblíbené sváteční a slavnostní pochoutky, ale ne všichni si jej mohou ze zdravotních důvodů vychutnat. Celerový salát je vhodnou alternativou nejen pro diabetiky, ale i pro příznivce low carb stravování.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

RubyRom RubyRom

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 35 min Doba tepelné úpravy: 20 min

55 min (35 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Celer, mrkev a vejce uvaříme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme nadrobno a dozlatova orestujeme na trošce oleje. Krok 2: Přidáme nakrájenou okurku a kapii. Osolíme a opepříme. Jablko oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme do salátu. Krok 3: Společně vše důkladně promícháme. Krok 4: Majonézu a hořčici smícháme a dochutíme cukrem a citronem. Vmícháme do salátu.

TIP: 7 oblíbených jídel z celeru

Zveřejněno 2. 1. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkonJ

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xkonJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (6)

Přidávám do oblíbených a určitě vyzkouším. 👍 Pro diabetiky bych salátek ještě odlehčila nahrazením části majonézy dobrým jogurtem, já určitě Activií Danone, a cukr nahradila stévií.😉

RubyRom: To je pravda, pak ani ta špetka cukru neuškodí, pokud diabetik nedrží opravdu přísnou dietu. Četla jsem - a to v odborném letáku pro diabetiky - že organismus vstřebává cukry pomaleji, pokud jsou kombinovány s tuky. Bylo to ve vztahu ke zmrzlině - pokud si diabetik dá výjimečně zmrzlinu, měla by být raději mléčná nebo smetanová než ovocná bez tuků. Takže špetka cukru s troškou majonézy, pokud to není každodenním jídlem, v zeleninovém salátu není tak hrozný prohřešek. 😉 Já kombinuju majonézu s jogurtem Activia v podstatě vždycky, ale hlavně proto, že mi to tak chutná. Jednou odlehčím majonézu lžicí jogurtu, jindy ochutím jogurt lžicí majonézy. Doporučuji vyzkoušet, vznikne lahodná krémová substance.

Dajda: Ano je to moc dobré, občas si tak dělám taky podle chuti. No já držím nízkosacharidovou stravu, vše si vážím a zapisuji do kalorických tabulek. Za 4 měsíce jsem zhubla 12 kg a hodnoty cukru, dny a vysokého tlaku se mi srovnaly na hodnoty zdravého člověka. Již nemusím brát léky a tak se hlídám dál. Cítím se skvěle, chodím na dlouhé procházky. Dříve jsem trpěla věčným hladem a chuťemi na sladké, dnes sladké vůbec nemusím , spíše mám chutě na kyselé a ten věcný hlad je pryč. Taky mi bylo denně zle, i to mě přešlo. Takže jsem spokojená a jedu v tomto režimu dál.

:-)<3:yes::yes: Skvělý salátek. :-K

Suroviny:
celer, mrkev, cibule, olej, kapie sterilovaná, okurky sterilované, vejce, sůl, pepř mletý, jablko, majonéza, hořčice, citron,

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu