Valentýnské menu
Valentýnské šunkové a vaječné srdce podávané s hebkou bramborovou kaší, vhodně doplněné čerstvou zeleninou, připraví pro své partnery i úplní začátečníci. Nezapomeňte na oblíbený dezert, aby večeře byla dokonalá.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na menší kousky a povaříme v litru vody, do které jsme přidali lžičku soli. Měkké brambory slijeme.
Krok 2: Horké brambory rozmačkáme šťouchadlem na brambory. Nyní přidáme máslo, postupně horké mléko a šleháme ručním šlehačem, dokud nezískáme požadovanou hustotu a vyšlehání do hladka.
Krok 3: Z plátků šunky vykrojíme srdíčko a opečeme na oleji. Z vajec uděláme na oleji volská oka přímo ve formičce na pánvi nebo volská oka vykrojíme, až hotová. Z červené papriky vykrájíme malá a větší srdíčka.
Krok 4: Vše hezky naaranžujeme na talíř.
Zveřejněno 26. 1. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Valentýnské menu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AKX
Moje poznámka
Valentýnské menu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/o2AKX
Nejnovější recepty
Kuskus s dušeným květákem, kapií a žampiony
Přidáno před 4 hodinami
Meruňkové knedlíky plněné oříškovým máslem, citrónový sorbet
Přidáno před 14 hodinami
Švestkový koláč se skořicovou drobenkou
Přidáno před 16 hodinami
Pikantní polévka z červené čočky s mrkví a kurkumou
Přidáno před 16 hodinami
Pohár s ostružinami a tvarohovo-smetanovým krémem
Přidáno před 17 hodinami
Piškotové řezy s krémem a ovocem
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dobrá frankfurtská polévka
volvac@seznam.cz před 1 hodinou
Rybízová marmeláda do 10 minut
douver před 3 hodinami
Cuketová topinková směs
douver před 3 hodinami
Vepřová bratislavská plec
Nikuuus před 12 hodinami
Drobenkový koláč s pudinkem
Petik05 před 13 hodinami
Jednoduché bramborové placičky
KnedlesVajcama před 13 hodinami
Vláčný makovec-makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
kejtinkaa před 15 hodinami
Broskvová hrníčková buchta
Jitkazmecka před 15 hodinami
Suroviny:
brambory,
máslo,
mléko,
sůl,
šunka,
vejce,
olej,
paprika čerstvá červená,
zelenina
Komentáře (2)
Recept ještě nebyl hodnocen 5,0