Valentýnské řezy

mysulka Kuchařka: mysulka

Moučníky , Řezy 47 názorů

Suroviny

TĚSTO:
5 vajec
250 g cukru krupice
7,5 polévkových lžic oleje
7,5 lžic teplé vody
250 g polohrubé mouky
1/2 prášku do pečiva
1 KRÉM:
500 g tvarohu
2,5 tyčinky Ledove kaštany (125g)
2 lžíce kakaa
smetanu podle potřeby - podle kvality tvarohu
moučkový cukr podle chuti - 3 až 4 lžíce
2 KRÉM:
400 ml zakysané smetany
200 ml smetany na šlehání
2 vanilkové cukry
2 - 4 lžíce moučkového cukru
50 ml mléka
1 lžíce želatiny
broskvový kompot (825/480g), může být i meruňkový, nebo ananasový
Recept si zatím oblíbilo 73 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. TĚSTO:
    Žloutky a cukr ušleháme do pěny a postupně přikapáváme olej a vodu. Pak vmícháme mouku smíchanou s práškem do pečiva a opatrně vmícháme sníh z bílků. Dáme na vymazaný a vysypaný plech a pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 30 - 35 min.

  2. KRÉM:
    Ve vodní lázni rozehřejeme čokoládu. Tvaroh ušleháme s kakaem a smetanou, za stálého šlehání přidáme čokoládu a cukr. Krém nemá být moc řídký, jen aby šel natřít na piškot.

  3. KRÉM:
    Do mléka si namočíme želatinu a necháme nabobtnat.
    Smetanu na šlehání ušleháme do tuha.
    Namočenou želatinu opatrně rozehřejeme na mírném ohni - nesmí vařit.
    Našleháme zakysanou smetanu s vanilkovým a moučkovým cukrem a při stálém šlehání vlijeme rozehřátou želatinu. Pak vmícháme ušlehanou smetanu.

  4. Na upečený vychladlý piškot rozetřeme tvarohový krém, na něj poskládáme nakrájené broskve (nebo jiné ovoce) a potřeme smetanovým krémem.
    Dáme ztuhnout do lednice, nejlépe do druhého dne.

Poznámka

Valentýnské proto, protože jsem je dělala jako překvapení pro přítele na Valentýna, ale protože na ně přišel, tak jsme je samozřejmě museli ochutnat už dnes.

Ale ani mě to nevadí, protože je moc chválil, takže účel to splnilo - udělala jsem mu radost.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 987 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Valentýnské řezy

  • dd dd(neregistrovaný)

    Výborné! Můj nejoblíbenější recept na buchtu - peču vždy k nějaké slavnostní příležitosti a moc chutná!! :yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    Lenika: Děkuji za pochvalu, jsem ráda, že chutnají.
    A díky za fotky, máš je moc pěkné;-):-K

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Řezy jsem dělala již dvakrát.:-D Poprvé jen pro rodinu, na zkoušku, jaké budou. Osvědčili se, tak jsem je pak udělala i mamce do práce, když měla narozeniny.:-) Přidávám bodík a fotečky.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    Janako:;-) děkuji za vyzkoušení, jsem ráda, že chutnaly:-K

    Odpovědět

  • Janako Janako

    Včera jsem je vyzkoušela, druhý den jsou opravdu lepší, jen jsem tam nedala to ovoce. Výborné :-p:yes:

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    bystrouska: Vlaďko děkuji za fotku, máš ji pěknou:yes:, těší mě, že jste si pochutnali:-K:-K

    Odpovědět

  • bystrouska bystrouska

    Mysulko, řezy jsou moc dobré:-p. Přidala jsem foto i když je nemám tak hezké jako Ty:-K. Jo a taky dávám bod:yes:.

    Odpovědět

  • mysulka mysulka(autorka receptu)

    Lenika:;-) děkuji za vyzkoušení, jsem moc ráda, že Vám chutnaly:-K

    Odpovědět

  • Lenika Lenika

    Upečeno, vyzkoušeno, řezy byly móc dobré. :-p A nápad se srdíčkem z kakaa parádní. :-) Další bodík letí.

    Odpovědět

  • sarinka_p sarinka_p

    A navíc takové komentáře jsou pocta tomu kdo to dělal :) jelikož né každýmu se povede vytvořit je tak krásně :) taky se mi moc líbí a za chvíli se na ně vrhnu :)

    Odpovědět

  • Fantom Fantom

    myslím že komentáře nejsou bezcenné at si každej řekne co se mu líbí a co nee, pro mě je každá informace cenná:-! i třeba to že se někomu zamlouvá porcelán na kterém je jídlo podávané, právě takové maličkosti pro mě tvoří celek;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Almiros: ano, to je pravda, ovšem na druhou stranu mají takové komentáře hladivý význam a pomáhají zde tvořit atmosféru takřka rodinnou, nezdá se Ti?;-):-K

    Odpovědět

  • almiros almiros

    Ano, řezy vypadají krásně, ale předpokládám, že nikdo z nás není slepý a každý vidí, že cituji: řezy vypadají moc pěkně a určitě jsou výborné"... . Proč nehodnotíte až vyzkoušíte? V komentáři bychom si měli sdělit zkušenosti s přípravou a říct jak nám chutnalo a podle toho udělovat body! Komentáře zmiňovaného typu jsou bezcenné a z 90% zahlucují diskuze.

    Odpovědět

  • Setare Setare(neregistrovaný)

    Něco úžasného, hned jsem je zkusila a budu je dělat pořád :-) Jsou fakt úžasné, díky ;-) :yes:

    Odpovědět

  • Jitka B Jitka B

Předchozí 1 2 3 4

Tématické fráze: výborné řezy ke slavnostní příležitosti valentýnské recepty valentýnske jidlo valentýnské pečení valentýnské tvarohové řezy valentýnské cukroví valentýnské jídlo recepty valentýnské nápady valentýnské moučníky valentinské řezy valentýnské menu recepty recepty na vyzkoušené dobré řezy valentýnské pečivo valentýnské muffiny ananasový řez-recept jako z cukrárny valentýnský řez parádní řezy valentýnské buchty valentýnský recept valentýnský recept