Menu na Nový rok

yanull Kuchařka: yanull

Jiné maso 15 názorů

Suroviny

srnčí maso (dančí,jelení nebo kvalitní hovězí maso)
olej
koření na divočinu
Recept si zatím oblíbilo 15 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Maso, nejlépe z kýty, dobře odblaníme a pak ho nakrájíme na menší kousky, asi tak jako na ražniči. Dáme do misky, raději porcelánové, protože ta nepřebírá pachy a zalijeme stolním olejem, 3-4 lžíce, záleží na množství masa a přidáme koření divočina. Vše řádně promneme a necháme uležet přes noc, klidně i déle.

  2. Pak tuto směs v dostatečném předstihu přineseme do kuchyně, aby nebyla na smažení příliš studená, osolíme ji a pak na sádle nebo oleji prudce osmažíme. Podáváme k tomu opečené brambory a zeleninovou oblohu, volské oko, šunku, kdo chce, může přidat také naložené houby.

Poznámka

Toto děláme většinou na Nový rok, kdy nemá být podle tradice nic od peří, aby nám neuletělo štěstí. No ono nemá kolikrát uletět co, ale tradice je tradice. :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Menu na Nový rok

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • yanull yanull(autor receptu)

    Děkuji Doogovi za důvěru, že ke mně připojil svůj skvost :-p:-! a děvčata, nebojte, my se o bodíky nepopereme, děkujeme a oba si vašich ocenění vážíme :-8:-):-K

    Odpovědět

  • drahulin drahulin

    Doogo ty stromečky nemají chybu.:-O:-K:-K

    Odpovědět

  • maris maris

    Tak a teď se Ti yanull omlouvám, já myslela, že je to všechno Dooga, samozřejmě ten bodík patří i Tobě ;-):-))

    Odpovědět

  • maris maris

    Doogo, to je přímo umělecké dílo:-O, máš to krásně naaranžované a nepochybuji, že i výborné a ještě k tomu připravené v mém oblíbeném " líném" hrnci:-)) je to jasný a velký +:yes::-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Dooga, proč vy chlapi jste na vaření většinou lepší, než ženské? Sama nevím, ale už můj otec vařil, jak pán Bůh. Krásná fantazie, moc hezké!!:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dooga :-*:-*:yes::yes::yes:, já se snad tomu PH ani bránit nebudu, i když tady jde o kuchaře ne o hrnec :-D;-):-p

    Odpovědět

  • Dooga Dooga

    Tak jsen dnes na Nový rok vyzkoušel. Poprvé jsem dělal zvěřinu - jelení kýtu. Naložené bylo necelý den. Ale dělal jsem v pomalém hrnci a přidal pár sterilovaných žampionů. A výsledek - boule za ušima. :yes: Fakt výborné. Přidávám foto.

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, zvěřinu bych si určitě da.:-p:-p;-). :-!:-)):yes::yes::-K +7

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Děkuji za bodíčky :-);-):-K

    Odpovědět

  • thomassinno thomassinno

    No to je nádhera, koukám a opět slintám :-O Bodík je zaslouženě Tvů, Jani :yes: +5

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Jani, máš pravdu, ceny tohoto masa odradí, ale já naštěstí nejsem na obchodu závislá, vždy kousek srnčího dostaneme a jsem tomu ráda. Je to příjemná změna v jídelníčku, ale kdybych ho neměla, určitě bych použila maso jiné.

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Spagi, určitě, jde o to, že bych někdy chtěla vyzkoušet i jiné maso. V restauraci raději moc ne, musím to někdy prubnout.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Já myslím, že stejně dobré to bude z kvalitního hovězího i vepřového :-p:-p, paráda :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Krásná tradice:-)), Jani. Jen to maso..ehm no, sice asi teď všude je, ale ty ceny, berou mne mrákoty!:-)) Kousek třeba jehněčího, zrovna před chvílí jsem se dívala, kolem 390 kč, no asi spadli z višně, né?:-O A dančí jsem teda neviděla:-/. Ale máš to opravdu krásně naservírováno a věřím, že to musí být lahůdka:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: co se vaří na nový rok menu na nový rok co vařit na nový rok co se jí na nový rok recepty na nový rok co uvarit na novy rok tradice na nový rok tradiční jídla na nový rok jídlo na nový rok tradiční recepty na nový rok recept na novy rok novy rok menu menu nový rok jak naporcovat daňka nový rok vaření na nový rok nový rok recepty srnčí ražniči maso na nový rok nový rok tradice

Zapomněl/a jsem heslo