Kuřecí stehno s pečenou mrkví a květákem (vhodné pro diabetiky typu 2)
Snadný, chutný a i pro dietáře vhodný pokrm najdete v tomto receptu. Kuřecí stehno namarinováno v olivovém oleji s kořením doplní mrkev a květák. Vše je společně zapečeno s máslem.
Postup přípravy
a mašlovačkou potřeme marinádou. Krok 3: V marinádě obalíme také květák a mrkev. Krok 4: Do zapékací mísy vložíme stehno a pečeme na 190 °C. Před dokončením vložíme k masu marinovanou zeleninu, kousek másla a pečeme ještě 10-15 minut. Podáváme s čerstvou zeleninou.
Zveřejněno 16. 2. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kuřecí stehno s pečenou mrkví a květákem (vhodné pro diabetiky typu 2)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqG5
Moje poznámka
Kuřecí stehno s pečenou mrkví a květákem (vhodné pro diabetiky typu 2)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/zpqG5
Nejnovější recepty
Plněná kuřecí prsa na pórku
Přidáno 17. 10. 2025 18:14:00
Rybí závitek z makrely
Přidáno 17. 10. 2025 18:01:29
Salát s řapíkatým celerem a pomerančem
Přidáno 17. 10. 2025 17:53:01
Cuketové knedlíky a cuketové zelí
Přidáno 17. 10. 2025 17:37:31
Těstoviny s kuřecím masem a rajčaty
Přidáno 17. 10. 2025 17:33:02
Koláčky s tvarohem a kiwi
Přidáno 17. 10. 2025 17:30:31
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Celerová pomazánka à la humr
Tonja před 24 minutami
Skoro rybí salát z květáku
Tonja před 33 minutami
Budapešťská pomazánka
Tonja před 52 minutami
Tvarohová pomazánka s mrkví - „Falešná treska“
Tonja před 57 minutami
Zelný salát s fenyklem
Tonja před 1 hodinou
Hovězí guláš
dejvi01 před 1 hodinou
Salát z hlívy ústřičné
Tonja před 1 hodinou
Čokoládová bábovka
ulrivhv před 1 hodinou
Pórková polévka s bramborem a kroupami
poirotka před 1 hodinou
Chicken Vindaloo
ing.zdenek.trojan@seznam.cz před 3 hodinami
Suroviny:
stehno kuřecí,
kmín drcený,
mrkev,
květák,
máslo,
olej olivový,
sůl,
pepř mletý,
paprika sušená sladká,
česnek granulovaný,
tymián sušený
Komentáře (5)