Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pikantní kuřecí směs s enoki a zeleninou

Z kuřecího masa můžeme vykouzlit spoustu různých směsí. Pokud máte rádi pikantní pokrmy, pak vás zajisté osloví tento recept na kuřecí směs s japonskými houbami enoki a dobře ochucenou omáčkou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Eevous Eevous

Středně náročný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa a všechnu zeleninu očistíme, enoki zbavíme spodní spojené části. Krok 2: Prsa nakrájíme na nudličky, rajčata na kostičky, cibuli a papriky na slabé proužky a feferonky najemno. Krok 3: Na rozpálenou pánev dáme ghí, na kterém zprudka orestujeme maso. Jakmile je maso zatáhnuté, přidáme zeleninu, promícháme, stáhneme plamen a přiklopíme pokličkou. Dusíme 7-10 minut. Krok 4: Po této době sundáme pokličku, zvýšíme plamen a přidáme tekutou omáčku ze sojovky, kečupu, sweet chilli omáčky a srirachy. Vše spolu mícháme cca 2 minuty. Krok 5: Nakonec přidáme na jednotlivé kusy natrhané enoki a naposledy promícháme. Krok 6: Servírujeme nejlépe s opečeným chlebem.

TIP: Top 7: Kuřecí prsa - nejlepší recepty

Zveřejněno 25. 2. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r3qz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/9r3qz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Houby enoki se už tepelně neupravují?🤔

cathleen: není potřeba, jedí se i jen tak v salátu. Tady v receptu se nechávají jen prohřát.

Suroviny:
prsa kuřecí, rajče, kapie žlutá, paprika čerstvá červená, feferonka, cibule, houby enoki, omáčka sojová tmavá, kečup sladký, omáčka chilli, sriracha, ghee

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu