Bylinkový věnec
Věnec z kynutého těsta, příjemně vonící po sušených bylinkách a plněný bazalkovým pestem, je zajímavou přílohou k zeleninové polévce. Skvěle chutná i samotný. Neváhejte a pusťte se do jeho přípravy, určitě jej nebudete péct naposledy.
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažné vody rozdrobíme droždí. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, cukr vejce, olej a vlijeme kvásek. Uhněteme hladké nelepivé těsto. Trochu ho pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple asi 1 hodinu.
Krok 3: Po nakynutí vyválíme z těsta plát, potřeme pestem a svineme do rolády. Tu rozkrojíme na 2 díly a ty smotáme dohromady a stočíme do tvaru věnce. Přikryjeme větším sáčkem a necháme ještě kynout asi 30 minut.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 5: Po nakynutí věnec přeneseme na připravený plech, potřeme olejem a posypeme bylinkami. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
Zveřejněno 14. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDkQW
Moje poznámka
Bylinkový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDkQW
Nejnovější recepty
Kedlubnová polévka
Přidáno před 6 hodinami
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 17 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 21 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno 2. 5. 2025 11:01
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Obyčejný hlávkový salát s obyčejnou zálivkou od babičky
Missa25 před 4 minutami
Kefírové lívance II
vavravictoria1 před 16 minutami
Klasická koprová omáčka s vejcem
frantisek66 před 1 hodinou
Hamburská vepřová kýta
Pisarak před 1 hodinou
Vepřová kotleta s houskovým knedlíkem
Pisarak před 1 hodinou
Toskánský bůček
poirotka před 2 hodinami
Vajíčková tlačenka
pavelcicha před 2 hodinami
Zadělávaná mrkev s hráškem
Mimino před 3 hodinami
Chilli con zeleninka
jana-bartikova@seznam.cz před 4 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
olej olivový,
cukr krupice,
sůl,
pesto bazalkové,
voda,
bylinky sušené,
olej olivový
Komentáře (1)