Bylinkový věnec
Věnec z kynutého těsta, příjemně vonící po sušených bylinkách a plněný bazalkovým pestem, je zajímavou přílohou k zeleninové polévce. Skvěle chutná i samotný. Neváhejte a pusťte se do jeho přípravy, určitě jej nebudete péct naposledy.
Postup přípravy
Krok 1: Do vlažné vody rozdrobíme droždí. Přikryjeme utěrkou a necháme vzejít kvásek na teplém místě.
Krok 2: Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, cukr vejce, olej a vlijeme kvásek. Uhněteme hladké nelepivé těsto. Trochu ho pomoučíme, přikryjeme utěrkou a necháme kynout v teple asi 1 hodinu.
Krok 3: Po nakynutí vyválíme z těsta plát, potřeme pestem a svineme do rolády. Tu rozkrojíme na 2 díly a ty smotáme dohromady a stočíme do tvaru věnce. Přikryjeme větším sáčkem a necháme ještě kynout asi 30 minut.
Krok 4: Včas zapneme nahřívat troubu na 220 °C. Plech vyložíme pečicím papírem.
Krok 5: Po nakynutí věnec přeneseme na připravený plech, potřeme olejem a posypeme bylinkami. Vložíme do trouby a pečeme 15 minut.
Zveřejněno 14. 3. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bylinkový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDkQW
Moje poznámka
Bylinkový věnec
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/XDkQW
Nejnovější recepty
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno před 4 minutami
Cuketová pomazánka
Přidáno před 3 hodinami
Obyčejná babiččina květáková polévka
Přidáno před 3 hodinami
Mini vaflový špíz
Přidáno před 6 hodinami
Skládaný sýr se šunkou v HF
Přidáno před 14 hodinami
Dezert na způsob Tiramisu
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rychlá kuřecí "znojemská" omáčka
Markeeta před 14 minutami
Česneková krémová polévka
AnetaHrda před 41 minutami
Drobenkový koláč s pudinkem a jahodami
trepka před 6 hodinami
Kuřecí játra na paprikách
Walina1301@gmail.com před 7 hodinami
Bublanina - nadýchaná - s jakýmkoli ovocem
y.klimova před 12 hodinami
Sýrová tortilla à la garlic bread
Alzbetina Prk. před 14 hodinami
Zapečený špenát
chocho před 16 hodinami
Zapečený květák jako omeleta
sabatova.daniela@tiscali.cz před 16 hodinami
Domácí rizoto
MarketaAn před 17 hodinami
Buchta Himaláje - recept od D.
viki85 před 18 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
droždí čerstvé,
vejce,
olej olivový,
cukr krupice,
sůl,
pesto bazalkové,
voda,
bylinky sušené,
olej olivový
Komentáře (2)