Broskvový nákyp
Připomeňte si staré časy, kdy nám dělaly naše babičky nákypy z ovoce, které právě dozrálo. Meruňky, broskve, švestky, všechno se hodilo a všechno nám tak chutnalo. A bude chutnat zajisté i teď.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 497 kJ / 2 748 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,49 g |
| Tuky | 115,81 g |
| Vláknina | 4,75 g |
| Cholesterol | 1,07 g |
| Sodík | 965 mg |
| Sůl | 2,33 g |
| Sacharidy | 358,53 g |
Postup přípravy
Krok 1: Mléko zahřejeme, vsypeme rýži, přidáme špetku soli a skořici. Za stálého míchání přivedeme směs k varu, zmírníme a uvaříme doměkka. Během vaření je třeba rýži často míchat a případně dolévat mléko. Uvařená rýže by měla být mazlavá. Rýží odstavíme.
Krok 2: Včas zapneme nahřívat troubu na 200 °C. Pekáč vymažeme tukem
Krok 3: Žloutky ušleháme se změklým máslem do pěny a vmícháme je do zchladlé rýže. Z bílků vyšleháme sníh a zlehka vmícháme k rýži.
Krok 4: Do vymazaného pekáče rozetřeme vrstvu rýže, poklademe okapaným ovocem, opět vrstvu rýže . Pečeme ve vyhřáté troubě při 200 °C dozlatova.
Krok 5: Než se nákyp zapeče, svaříme kompotovou šťávu na konzistenci sirupu, kterým poléváme jednotlivé porce nákypu.
Zveřejněno 26. 8. 2023
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Broskvový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYRP6
Moje poznámka
Broskvový nákyp
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lYRP6
Nejnovější recepty
Sýrové placky
Přidáno před 33 minutami
Krkovice dušená s rajčátky a fazolovými lusky
Přidáno před 1 hodinou
Mleté kuřecí kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 12 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 12 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 14 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 14 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Indická čočka s batáty
micurka před 1 minutou
Celozrnné housky
Manik před 38 minutami
Margot koláč s jablky
jestedka před 2 hodinami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 2 hodinami
Řepánky
Jitkazmecka před 2 hodinami
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 2 hodinami
Jablkový křen
cookamater před 2 hodinami
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 13 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 14 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 14 hodinami
Suroviny:
rýže,
mléko,
sůl,
skořice celá,
máslo,
vejce,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
broskve v mírně sladkém nálevu,
máslo,
šťáva z kompotu
Komentáře (4)