Vepřové na zelí a pivu

kaja.f Kuchař: kaja.f

Doba přípravy: 1 hodina 2 porce Vepřové maso 11 názorů

Suroviny

pěkný kus vepřového bůčku
500 g kysaného zelí (scezené a propláchnuté)
300 ml piva
1 cibule
špek
hladká mouka
sladká paprika
pepř
sůl
kmín
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. V kastrolu nebo pekáčku vyškvaříme nakrájený kousek špeku, z bůčku odkrojíme kůži a kosti, nakrájíme na větší kostky a ty poprášíme moukou.

  2. Maso osmahneme na špeku až se zatáhne, vyndáme z kastrolu a osmahneme cibuli.

  3. Tu následně podlijeme pivem, přípečky rozpustíme a přidáme zelí.

  4. Ochutíme solí, pepřem, paprikou a kmínem, přidáme maso i se šťávou, kterou pustilo a dusíme/pečeme zhruba 40 minut, až je maso měkké.

Poznámka

Poupravila jsem si recept na vepřová žebírka, který jsem našla v nějakém starším čísle časopisu F.O.O.D.

Pekla jsem to v remosce a použila světlé pivo, ale myslím, že příště zkusím spíš tmavé..

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 1 561 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové na zelí a pivu

  • Karla Karla(neregistrovaná)

    dobrotka;-)

    Odpovědět

  • Jarus87 Jarus87

    Téééééda já žasnu:-O
    Tohle určitě zkusím o víkendu a pozvu babičku:-D
    ta by se tohodle mohla ujest!!:-D
    Přidávám bodík a moc děkuji za recept:-K

    Odpovědět

  • kaja.f kaja.f(autor receptu)

    Eliza: dekuji, jsou to krasne fotky :yes:

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Díky za recept na nedělní oběd :-K, bylo to moc dobré. Poslala jsem pár obrázků, aby recept nebyl smutný...;-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    kaja.f díky, někdy jsem natvrdlá, ten bramborový knedlík mne mohl taky napadnout;-)

    Odpovědět

  • kaja.f kaja.f(autor receptu)

    no, ja to vcera snedla i bez prilohy :-) ale asi bych k tomu udelala bramborovy knedlik..nebo i jenom brambory..
    s tim zelim je to dobry napad, priste ho zkusim neproplachnout :yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Můžu ze zeptat, jaká je vhodná příloha? Jinak škoda, že už mám oběd na zítra vybraný, určitě vyzkouším;-):yes:

    Odpovědět

  • prskavka.bobo prskavka.bobo

    :yes:Výborná kombinace,mohu z vlastní zkušenosti potvrdit:-p

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Já loni trochu přesolila kysané zelí, ale zásadně také neprolévám vodou, to raději ostrouhám jablko a zamíchám do zelí.
    Ale k zelí patří pivo, dělám hodně receptů s pivem, je to lehce pikantní, takže ::yes:4 :-p;-)

    Odpovědět

  • kudlova3 kudlova3

  • Nadja Nadja

    :yes:+1.:yes: :-O Nepodlévám sice pivem, ale jen vodou, přesto je to nepřekonatelná mňamka. Do toho ještě zamíchat noky z těsta na chlupaté knedlíky a nemá to chybu.
    Jen k tomu zelí - když ho propláchneš, odplavíš vitamíny - já ho jen sliji a vymačkám a pak podliji vodou. Slitou šťávu schovám, kdyby byla potřeba do zelí, zbytek vypiji.

    Odpovědět

Tématické fráze: zelí na pivě vepřové na zelí zeli na pivu recept zelí na pivě veprove maso na svetlem pivu vepřové na zelí a pivu vepřové na pivu vepřové v zelí vepřové na pivu a zelí maso na zelí a pivu kysané zelí na pivě vepřové maso na pivě vepřové a zelí maso na zelí a pivě vepřová žebírka na pivu vepřove na pivě a zeli recepty vepřové na zelí maso na pivu a zeli zeli v pivu vepřový bůček na pivu

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít