Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ovocná tlačenka

Oblíbenou tlačenku tentokrát připravíme v netradiční formě. Ze smetany a jogurtu vyšleháme lahodný základ, do kterého přidáme kousky osvěžujícího ovoce. Spolu s piškoty pak dáme naplněnou formu dobře vychladit. Bodne nejen v horkých dnech.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby chlazení

30 min (30 min příprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 1 kus

1kus

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Šlehačku vyšleháme, přidáme jogurt nebo tvaroh, skořici, osladíme, přidáme ztužovač připravený dle návodu a zamícháme. Krok 2: Do šlehačkové směsi přidáme ovoce a zamícháme. Krok 3: Nalijeme do formy na srnčí hřbet, vyložený potravinovou folií. Na povrch položíme piškoty, které lehce přitlačíme. Necháme v lednici ztuhnout, nejlépe do druhého dne. Krok 4: Můžeme podávat pouze s rozmixovaným oslazeným ovocem, ale také s ovocnou nebo vanilkovou omáčkou.

TIP: Jak upéct kulaté piškoty - buflery

Zveřejněno 24. 4. 2025

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRO3R

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ovocná tlačenka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRO3R

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Haničko,máš to moc hezké:-KVnoučata mají rády,když jim tam dám piškoty slepené domácí rybízovou marmeládou.Jsou to mlsouni🙂Místo ztužovače používám sypkou želetinu,někdy agar.

Suroviny:
smetana ke šlehání, jogurt bílý, ztužovač želatinový, borůvky, cukr moučkový, skořice, piškoty dětské

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu