Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

Hella Kuchařka:

Zavařeniny 12 názorů

513

Suroviny

2 kg jahod
2 balíčky Gelfixu 2:1
1 kg cukru písek
šťáva z 1 citronu
2 vanilkové cukry
Recept si zatím oblíbilo 13 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Jahody očistíme a omyjeme, můžeme rozmačkat, (ale nemusíme).

  2. Přidáme Gelfix, 600 g cukru + cukr vanilku, citron a dobře promícháme.

  3. Mezitím necháme 400 g cukru rozpustit na karamel. Dáváme pozor, aby se nezačal připalovat.

  4. Potom na karamel vylejeme jahodovou hmotu a za stálého míchání přivedeme k varu a necháme 3 minuty prudce vařit.

  5. Pak nalejeme do skleniček a obrátíme asi na 10 minut dnem vzhůru.

Poznámka

Z tohoto množství je asi 10 skleniček po 250 g.

Pokud není karamel vaše parketa, zkuste do zavařeniny dle vašeho vlastního receptu přidat alespoň vanilkový cukr. Budete mile překvapeni.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 49 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jahodová marmeláda s karamelem a vanilkou

  • Lumiel Lumiel

    Tak dnes jsme ochutnali na palačinky! Luxusni zalezitost, je vyborna <3 dekuji za recept

    Odpovědět

  • Lumiel Lumiel

    Voní nadherne, uz se chladi :-K

    Odpovědět

  • Marky Marky(neregistrovaný)

    Katka: to je přímo název :-)

    Odpovědět

  • alena.kyp alena.kyp

    Katka:Katko, Gelfix koupíš v potravinách, je to želírovací přípravek do džemů a marmelád.

    Odpovědět

  • Katka Katka(neregistrovaná)

    jak mam udelat ten Gelfix 2.1...co to znamena?

    Odpovědět

  • Andulinka Andulinka

    Hello, marmeládu jsem včera uvařila a je výborná!:-p Byla to má první marmeláda a první karamel, takže mě trošku vyděsilo, když karamel po zalití jahodovou směsí ztuhl na hrudky.:-O Ale varem se zas rozpustil a já se mohla v klidu dmout pýchou nad hotovou ňaminkou.:-))Recept ukládám, posílám zaslouženého bodíka :yes: a přidávám fotečku.:-8

    Odpovědět

  • Oksika Oksika

  • Ivana79 Ivana79

    Dnes sa na ňu chystám,budem robiť jahody s višňami a som zvedavá na tú vanilku:-)):yes:

    Odpovědět

  • Jana Remkova Jana Remkova

    Bože, ať už je lééétooo!!!:yes::-!

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Marmeláda je výborná :-p, jen jsem musela vyhánět vosy z kuchyně a pak i děti :-))

    Odpovědět

  • Hella Hella(autorka receptu)

    Když byla sezona jahod, tak jich bylo tak málo, že jsem je letos nezavařovala a tak jsem na tenhle recept vzpomněla až teď. Ale právě pro ty, kteří mají jahody v mrazáku je ideální.

    Odpovědět

  • Marta Marta

    Hello, docela jsi mě navnadila, musí být výborná, je to zase něco jiného. Mám ještě v mrazáku protlak z jahod, kterej jsem tam lupla, když jsem nestíhala zavařovat. Tak mě to láká k vyzkoušení :-)

    Odpovědět

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo