Bryndzové pirohy
Pirohy z klasického nudlového těsta, plněné směsí ze šťouchaných brambor a slané brynzy, patří mezi ta jednoduchá a prostá jídla, u kterých se ale budete olizovat až za ušima. Stačí pár surovin a večeře pro celou rodinu je na světě.
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky, uvaříme do měkka a slijeme.
Krok 2: Najemno nakrájenou cibuli na oleji opražíme dozlatova. Uvařené brambory pomačkáme, přidáme opraženou cibuli, brynzu a pepř. Důkladně prošťoucháme.
Krok 3: Do druhé misky nasypeme polohrubou mouku a osolíme. Přidáme vajíčko a vlažnou vodu. Na vále vypracujeme tvárné a vláčné těsto, které podsypávame hrubou moukou. Dle potřeby můžeme přidat mouku či vodu.
Krok 4: Těsto vyválíme a nakrájíme na čtverečky. Čtverečky naplníme bramborovo-bryndzovou směsí. Lepíme do trojúhelníku.
Krok 5: Vaříme v osolené vodě asi pět minut od bodu varu. Když pirohy vyplavou nahoru, jsou uvařené.
Krok 6: Pirohy vybereme cedníkem do větší mísy, přidáme máslo, trochu vývaru z pirohů, osolíme a jemně promícháme.
Zveřejněno 15. 4. 2025
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bryndzové pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxME0
Moje poznámka
Bryndzové pirohy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxME0
Nejnovější recepty
Skořicová bábovka s kakaem
Přidáno před 11 hodinami
Jablíčka z lineckého těsta plněná jablečnou nádivkou
Přidáno před 12 hodinami
Cuketový bramborák s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 12 hodinami
Mřížkový koláč s jablíčky
Přidáno před 12 hodinami
Jednohubky s olivami a mozzarellou
Přidáno před 13 hodinami
Ryba s medovo-hořčičnou omáčkou
Přidáno před 13 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hebká hustá čokoládová poleva
Veronika.Hrozna před 8 hodinami
Honzovy kynuté buchty
RenataMaresova před 8 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
Petra67 před 11 hodinami
Ovesná polévka s mrkví
Gothaj před 12 hodinami
Bramborová polévka
Kajkajak před 12 hodinami
Pizza z rohlíků
zonoro před 12 hodinami
Afrika řezy
hliboka před 13 hodinami
Jablková buchta s tvarohem
Noumik před 13 hodinami
Francouzské palačinky
Kvittecko před 13 hodinami
Noky (špecle) knedlíčky bramborovo-dýňové
Tynaja před 14 hodinami
Suroviny:
brambory,
cibule,
brynza,
pepř mletý,
olej,
vejce,
mouka polohrubá,
voda,
sůl,
mouka hrubá,
máslo
Komentáře (5)